Diari Més

Successos

Veïns del carrer Orosi denuncien baralles, tràfic de drogues i carteristes

Aquest dilluns es van produir fins a quatre batusses, en una de les quals van participar deu individus, el que va obligar a intervenir a uns 14 policies

Mossos i Guàrdia Urbana van realitzar ahir dimecres al migdia una intervenció al parc proper al carrer Orosi.

Veïns del carrer Orosi denuncien baralles, tràfic de drogues i carteristesJoan Antoni Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns del carrer Orosi, situat entre l’estació de Renfe i el carrer Apodaca, han de conviure amb contínues baralles, tràfic de drogues i carteristes, segons asseguren diversos residents i comerciants a aquest diari. Apunten que la font de totes les problemàtiques és una finca abandonada, situada al número 7 de la mateixa via, on resideixen, de forma il·legal, nombroses persones. La situació s’ha vist agreujada en les darreres setmanes amb l’arribada (sempre segons fonts veïnals) d’una quinzena d’individus més. «Vénen expressament en temporada estival i es dediquen a perseguir turistes per robar-los la cartera i només fan que vendre vici», apunta eufemísticament un comerciant del carrer.

En la darrera setmana, s’han succeït diverses batusses, algunes de les quals molt nombroses, entre ells. «Diumenge va haver-hi alguna baralla, però és que aquest dilluns en vam arribar a contar fins a quatre en el mateix dia. Una al matí, una altra a les sis de la tarda i dues més a la nit, primer a les deu i, quan la policia ja havia marxat, una altra a les dotze», apuntava enfadat el mateix botiguer. «Va ser abans de la gran tempesta, vaig arribar a contar fins a 14 policies i uns sis cotxes patrulla. Van volar cadires i vam veure a un home a terra», explica una veïna del bloc que acull el bar on habitualment passen la jornada aquestes persones. En la baralla haurien participat fins a deu individus, un dels quals cridava als agents que «ell sempre estava l’aeroport del Prat treballant i que tots els policies d’allí ja el coneixien», reproduïa la resident, que com molts veïns, va sortir al balcó alertada pels crits provinents de la via pública.

«Venen droga als portals dels edificis d’aquest carrer, tenim identificades a dues dones romaneses que ho fan habitualment», explica una altra veïna d’un bloc proper a la finca ocupada. «Cal tallar això ja, cada dia va a pitjor. Ens sentim abandonats. Jo tinc por, surts al carrer i et sents vigilada. També em preocupa per les meves filles, aquí s’ajunta tot el pitjor», assegura contundent una altra resident. «Vénen aquí amics de la meva filla i li pregunten que en quin tipus de zona viu. Així és com estem», afegeix la dona.

«Jo estic aquí des de les set del matí fins a les dotze de la nit i veig tot el que passa. Quan aquesta gent no estan al bar d’aquí al costat, estan robant carteres. I ho puc dir amb tota seguretat perquè m’ha passat a la meva pròpia botiga. Veus que entren perseguint a algun turista i els hi has de cridar perquè marxin immediatament», comenta el venedor, qui assegura que aquestes persones acostumen a moure’s per l’estació de Renfe. A l’altre establiment consultat, constaten la problemàtica que es viu al carrer Orosi, però asseguren que no acostumen a tenir problemes a la seva botiga amb aquestes persones. «Sí que és cert que és una zona amb problemes i conflictiva, veus a cotxes de policia per aquí pràcticament cada dia», explica la venedora. «Es barallen entre ells, tot són problemes relacionats amb les drogues i l’alcohol», apunta l’altre comerciant. «Pràcticament cada dia sento crits però ja no en faig massa cas», explica a aquest una altra resident. «Ahir a la nit (abans-d’ahir pel lector) no va haver-hi cap baralla però hi havia dues dones cridant-se», remata una altra veïna.

Diversos ciutadans apunten que el parc annex, situat al carrer Pompeu Fabra, davant del Palau Firal, també és un punt problemàtic. De fet, ahir mateix, Mossos i Guàrdia Urbana van haver de realitzar-hi una intervenció.

tracking