Diari Més

L'anada i tornada d'Ofici de Sant Roc omple la Part Alta

Tarragona gaudeix del dia gran de les festes

Totes les imatges de l'anada i tornada d'Ofici de Sant Roc

Anada i tornada d'Ofici de Sant RocGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les festes de Sant Roc celebren avui el dia gran. El dia del sant ha començat de ben matí, a les 8h, amb les matinades, protagonitzades per el Canó i els grallers. Més tard, la Part Alta s'ha omplert de gent i colors amb l'anada i tornada d'Ofici de Sant Roc.

L'anada a Ofici ha començat a les 11h, quan el seguici de les festes i els veïns i amics del barri s'han dirigit a l'Església de Sant Francesc per gaudir de l'Ofici de Sant Roc. Hi han participat el Canó,el Drac Petit de Sant Roc, el Maginet de les Timbales, els Negritos, Gegants infantils, el Nano Caleto, els Nanos, els Gegants del Cós del Bou i els Grallers els Bordons. Els han acompanyat veïns i amics del barri amb les coques de Sant Roc, Pubilla, Dames i autoritats, tots acompanyats per la Xaranga Tocabemolls.

L'encarregada de portar la bandera de Sant Roc ha esta la veïna de Cós del Nou Sílvia Ferreres. Per altra banda, la bandera de la Mare de Déu l'ha portat el pintor i artista Josep Maria Rosselló, qui ha estat el pregoner de les festes. De la imatge de Sant Roc se n'han fet càrrec Xavier Ballart, Manolo Rubio, Lluís Oliver i Francesc Jerez, i la de la Mare de Déu Paquita Cantos, Rosa Cruz, Rore Solé i Rocío Valiente.

En arribar a l'església s'ha dut a terme l'ofici a càrrec del Mn. Ignasi Durny. En acabar, s0han beneït les coques i s'han repartit entre els assistents. Tot seguit, ha tingut lloc la tornada d'ofici fins arribar al Cós del Bou, on gegants i capgrossos han ofert els seus balls.

tracking