Diari Més

La tradició torna a la Part Alta per celebrar les festes dedicades a Sant Roc

Una cercavila ha omplert de foc i música els carrers del barri, en una jornada quea finalitzarà de matinada amb una revetlla popular a Cós del Bou

Totes les imatges de la processó de Sant Roc

Tarragona viu la processó de Sant RocGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els carrers de la Part Alta han acollit aquest dimecres la tradicional cercavila de l’arribada de l’aigua de Sant Roc, en el marc de les festes que es dediquen a aquest religiós, actes que han comptat amb la participació d’un nodrit nombre de persones, tant del barri com d’altres punts de la ciutat i de turistes que van topar amb la festa. El Canó ha obert la comitiva, seguit del Drac Petit de Sant Roc, la Mulasseta de Torredembarra, el Maginet de les Timbales, els Negritos, i Gegants infantils, el Nano Caleto, els, els grallers Tocaferro, els Gegants del Cós del Bou, el Grallers els Bordons, Gegants Romans de Tarragona, el grup Clau de Fa i el Ball de Bastons de Tarragona. També han format part de la cercavila veïns de Cós del Bou que portaven càntirs amb aigua, la pubilla i les seves dames, les imatges de Sant Roc i de la Mare de Déu i la Xaranga Tocabemoolls. La imatge de Sant Roc però ja ha sortit al matí, quan el president de les festes, Josep Ferrer, l'ha portat pels carrers de la ciutat fins a dipositar-la a la Capella del Cós del Bou.

La jornada ha continuat amb la benedicció de l’aigua de Sant Roc i l’exhibició de la Colla Jove Xiquets de Tarragona i dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau. Més tard hi haurà una revetlla amb Cris&Petes Punxadiscos, que va convidarà a ballar la gent tot just la nit de la vigília de la festivitat de Sant Roc.

Programació per aquest dijous

El programa de les Festes de Sant Roc previst per aquest dijous s’iniciarà a les 8 del matí, amb les Matinades, on seran protagonistes el Canó i grallers. A les 11 hores s’iniciarà l’anada a l’ofici. El seguici es desplaçarà fins a l’església de Sant Francesc.

Enguany, la bandera de Sant Roc serà portada per la veïna de Cós del Nou Sílvia Ferreres. Per altra banda, la bandera de la Mare de Déu serà portada pel pintor i artista Josep Maria Rosselló, qui ha estat el pregoner de les festes. De la imatge de Sant Roc es faran càrrec Xavier Ballart, Manolo Rubio, Lluís Oliver i Francesc Jerez, i la de la Mare de Déu Paquita Cantos, Rosa Cruz, Rore Solé i Rocío Valiente.

La jornada festiva prosseguirà a les 13 hores amb un concert vermut a càrrec de la Xaranga Tocabemolls, guanyadora del concurs estatal de xarangues que es va fer a la localitat d’Escucha (Terol) el passat abril.

A la tarda cobraran protagonisme els més petits, amb una festa infantil que s’iniciarà a les 16 hores i finalitzarà a les 8 del vespre. Inflables i un tobogan aquàtic seran algunes de les activitats. Per poder fruir d’aquestes instal·lacions, s’haurà d’adquirir una polsera solidària al preu de dos euros, en benefici de Proactiva Open Arms. A més de poder trencar l’olla, els nens també rebran xocolata.

La recta final de les Festes de Sant Roc començarà a les 23 hores, amb la plantada de les bèsties, i a les 24 hores hi haurà la traca que donarà pas a un correfoc amb el Drac de Sant Roc, el Drac de Vila–seca i la Dragonina de Constantí

tracking