Diari Més

Sant Magí

L'esperit festiu de Sant Magí s'apodera de les platges

L'embarcació Puça Vermella, d'un grup de socorristes de la Creu Roja, ha estat la guanyadora de l'esbojarrada Travessa d'Andròmines d'enguany

La 9a Travessa d'Andròmines ha tingut lloc aquest dimecres 15 d'agost a la platja del Miracle

Imatges de la 9a Travessa d'AndròminesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos grups d'amics s'han donat cita aquest dimecres a la platja del Miracle, com ja és tradició, per participar amb les seves pròpies embarcacions d’elaboració artesanal, en l’esbojarrada Travessa d’Andròmines, congregant a una setantena d’aventurers (14 embarcacions d’adults i tres d’infantils). «De les catorze que han participat, n’hi ha hagut tres que no han arribat ni a l’aigua», comentava divertida Júlia Abelló de l’Agrupament Escolta i Guia Alverna. La família Cañavete ha participat d’aquesta competició, consistent en anar i tornar de la boia sense enfonsar-se amb una embarcació realitzada per l’avi, Diego Cañavete, de 80 anys, que ha apostat per situar més d’una vintena de garrafes d’aigua plenes d’espuma aïllant com a base per a la flotació. «El comandament de l’andròmina és una aleta de bussejar», explica el fill. Amb menys elaboració, però amb la mateixa il·lusió, s'han sumat a la travessa la Lidia Larraña, l’Eloi Durán, la Mariona Sementé i el Diego Montiel, un grup de joves que minuts abans de la sortida encara estaven acabant d’enllestir el bot amb la sempre resolutiva cinta americana. «Anem a l’aventura, cada any ens decidim a l’últim moment», comentva rient Durán. Diversos socorristes de Creu Roja, que enguany s'han tornat a presentar al certamen, s'han alçat amb la victòria, amb la seva embarcació Puça Vermella.

A l’Arrabassada l’expectació s'ha traslladat del mar a l’arena amb el 59è concurs de Castells i Escultures de Sorra organitzat pel Club Maginet. Tretze grups, quinze nens i dos adults han deixat volar el seu enginy amb construccions de tota mena. La Nicole Doltu, de 9 anys, resident a la Selva del Camp, ha fet una fidedigna reproducció d’una tortuga: «En tinc una a casa i les conec bé», apuntava la petita. Uns metres més enllà, el José Maria Teijeiro, armat amb tot tipus d’instrumental, donava forma a una espectacular fortificació. «Fa uns 35 anys que participo al concurs, però no m’ho preparo, faig el que em surti en aquell moment», deia l’expert, tot desvelant un secret que pot resultar molt útil als sacrificats pares que hagin d’ajudar als seus fills a crear castells. «El secret és treballar amb molta aigua i que l’arena que agafin no porti brosses perquè quedi compacte», deia. Paula Llorenç, de 9 anys, ha guanyat en el concurs en la categoria de petits i Oscar Sagristà s'ha fet amb el premi en la d’adults.

tracking