Diari Més

Mobilitat

Veïns de Baixada del Roser reclamen bandes sonores per «frenar» els cotxes

Bambino Lucas, portaveu de l’Associació de Veïns la Catedral, diu que «tenim un compromís verbal» amb l’Ajuntament «per arribar a un acord»

Els veïns volen mesures per reduir la velocitat dels vehicles.

Veïns de Baixada del Roser reclamen bandes sonores per «frenar» els cotxesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns de Baixada del Roser, Guitarra, plaça de Sant Joan i de carrers de l’entorn demanen a l’Ajuntament la instal·lació de bandes sonores per obligar els vehicles a reduir la velocitat en aquest sector de la Part Altra que també és molt utilitzat per turistes. Els carrers són estrets i, en alguns trams, gairebé no hi ha voreres, la qual cosa posa en risc les persones que es desplacen a peu. Els veïns han iniciat una recollida de signatures per presentar davant l’Ajuntament, junt amb propostes que, en el seu moment, van plantejar al regidor de Mobilitat, Josep Acero. Bambino Lucas, portaveu de l’Associació de Veïns la Catedral, va informar ahir a aquesta redacció que «tenim un compromís verbal per arribar a un acord».

Lucas va recordar que, fa uns mesos, «van fer una visita sobre el terreny amb el regidor Acero per explicar-li la situació i demanar-li l’adopció de mesures correctives».

Aquest col·lectiu demana la col·locació «de quatre bandes sonores, perquè hi ha vehicles que baixen a molta velocitat, amb el consegüent perill per a les persones, ja que parlem de carrers molt estrets». En el recorregut que membres de l’entitat veïnal va fer amb Acero, el regidor «ens va demanar que li féssim una proposta per escrit per tal de poder fer una valoració». La setmana passada es va iniciar la recollida de signatures i, segons va dir Lucas, «a finals d’aquesta setmana o en el decurs de la pròxima presentarem a l’Ajuntament la nostra proposta i les signatures». El portaveu de l’associació de veïns va afirmar que els veïns «s’han bolcat i ja hem recollit moltes signatures».

Lucas va explicar que les bandes sonores s’haurien de posar en diversos trams, per «frenar els vehicles» que circulen a una velocitat elevada. Els carrers afectats serien Guitarra, Baixada del Roser i plaça de Sant Joan. L’element dissuasori que proposa l’Associació de Veïns la Catedral és similar al que ja existeix a la confluència de Baixada del Roser amb plaça del Pallol.

En moltes ocasions, els vianants s’han d’arribar a les façanes dels edificis per evitar ser colpejats per elements de vehicles com els retrovisors laterals, de manera especial quan es tracta de furgonetes o camionetes que, per les seves característiques, gairebé ocupen tot l’ample dels carrers. La situació es complica quan es fa ús d’un carret de nadó o si la persona es desplaça en cadira de rodes. Els veïns plantegen posar les bandes sonores entre el pla de Palau i la plaça del Pallol. Lucas va recordar que «fa cinc mesos que vam iniciar els contactes amb l’Ajuntament per posar-n’hi solució».

tracking