Diari Més

La gegantona Negrita estrena un vestit que recupera la volada original

El dissenyador Josep Maria Casas ha treballat dos mesos en la confecció d’aquesta peça que ha comptat amb un pressupost de 3.000 euros

Els responsables buscaven que la faldilla recuperés el moviment al ritme de les passes.

La gegantona Negrita estrena un vestit que recupera la volada originalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tan estimada gegantona Negrita va estrenar dilluns a la tarda als jardins de l’Amfiteatre, davant de més de 200 ciutadans, el seu nou vestit, confeccionat per Josep Maria Casas i el seu equip. La principal novetat de la peça és que recupera el seu disseny original de 1859. «Hem buscat la textura que tenia abans, amb un teixit estampat tradicional que tingui la mateixa volada que l’original. Només en caminar pel Seguici podrem veure com el vestit es va movent», explicava Casas al públic, conformat per nombrosos nens i nenes que no treien l’ull, ni per un instant, dels dos icònics gegants. «Hem volgut recuperar també aquests colors que de petits tots dibuixàvem amb retoladors Carioca, on fèiem les línies tan simètriques com podíem», explicava amb humor el dissenyador, qui desgranava a aquest diari que per trobar el teixit estampat més similar al primigeni van haver de realitzar un ampli treball de recerca. «En l’elaboració del vestit hem estat treballant dos mesos. Havíem de trobar el teixit, l’estampació i els colors exactes. La ratlla original sembla molt fàcil de replicar, però no és així», desgranava Casas. «Volíem fer-ho realment com ho feia el sastre dels gegants de Tarragona, el senyor Ambròs Domingo», recordava el dissenyador. Casas i el seu equip van poder comparar els diversos teixits que havien preseleccionat amb la mostra original que es conserva a la Casa de la Festa.

S’han destinat 3.000 euros

El consistori tarragoní ha destinat a aquesta tasca de renovació del vestuari una partida pressupostaria de prop de 3.000 euros, amb la idea d’aconseguir «recuperar el vestit original, fet artesanalment», apuntava dilluns la regidora de Festes, Begoña Floria. La posada de llarg de la gegantona Negrita va comptar amb l’acompanyament de la colla de grallers Els Quatre Garrofers, que va endinsar als presents, plenament, en les festes de Sant Magí. La música de les gralles va atraure també a nombrosos visitants, que es van acabar sumant a l’acte.

tracking