Diari Més

Investigació

L'ICIQ de Tarragona es queda fora del programa Severo Ochoa

Això, suposarà la pèrdua de quatre milions d'inversió i catorze beques de doctorat

L'ICIQ situat al campus Sescelades a Tarragona.

L'ICIQ de Tarragona es queda fora del programa Severo OchoaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou Ministerio de Ciencia amenaça amb expulsar a l'Institut Català d’Investigació Química(ICIQ)de Tarragona de l'èlit de la investigació espanyola, segons ha avançat El Periòdico. Aquest organisme ha deixat d'aparèixer al programa Severo Ochoa, un segell que reconeix els millors centres d'investigació del món, des del passat 30 de juny.

Tot i això, l'ICIQ es manté como un dels millors centres d'investigació del món en l'àmbit de la química (avalat per rànquings Mapping Scientific Excellence, Nature Scientific Index i SCIMAGOJR).

La direcció de laAgencia Estatal de Investigación(AEI) a través d'un correu electrònic ha explicat que la decisió de deixar-lo fora respon a «la avaluació d'unpanel d'experts internacionals» i que l'«informe d'avaluació no ha considerat que en el moment actual l'ICIQ arribi als estàndards suficients per a obtenir l'acreditació i financiació del programa Severo Ochoa». Entre els motius per denegar el segell hi ha: la falta de dones entre els investigadors principals, la poca col·laboració interna entre investigadors del centre o la poca transferència de coneixement i tecnologia des del centre a la indústria.Els responsables de l'ICIQ han presentat al·legacions davant la decisió.

40 milions anuals

El Ministeri d'Economia i Competitivitat (ara Ministeri de Ciència, Universitats i Innovació) dedica40 milions anualsper a impulsar als centres Severo Ochoa (amb 4 milions per centre a repartir durant quatre anys) i a les unitats d'investigació Maria Maetzu (amb 2 milions a repartir durant el mateix període).

El no tenir el segell suposarà la pèrdua d'aquesta financiació directa i catorze beques de doctorat. Així com les financiacions externes a les que només poden accedir centres reconeguts amb el Severo Ochoa.

tracking