Diari Més

Dames i Vells 'arrasa' amb el quart concurs i el taller de transvestisme

Enguany oferien a tothom la possibilitat de canviar de gènere amb el seu vestuari habitual

Oriol Grau va conduir el taller de transvestisme.

Dames i Vells 'arrasa' amb el quart concurs i el taller de transvestismeGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels espectacles imprescindibles durant les festes de Santa Tecla, el Ball de Dames i Vells de Tarragona, escalfava ahir motors dins els actes previs de Sant Magí. A la plaça homònima, l’entitat va organitzar el 4t concurs «i potser últim» (subratllen, any rere any, amb humor) de disfresses i versots per tal de recaptar fons a fi de finançar la microfonia de les representacions del setembre. Al voltant del fossat, minuts després de dos quarts d’una del migdia, no hi cabia ni una ànima més. Al centre, les corrosives interpretacions de diverses dames, vells i autoritats, ideades per diversos ciutadans que, per un dia, es van voler posar en la pell dels cèlebres intèrprets dirigits per Oriol Grau. «Jo realment aquí he baixat per fitxar amb Dames i Vells, és una oportunitat per poder sortir amb ells», va entonar el vell interpretat per Laia Torrents. «Però no veus que tu tens tetes! No muntis tant de follón, aquí només volen homes i algun que d’altre maricón!», li replicava amb molt d’humor la dama Juli Gens, en clara al·lusió a la manca de dones en l’alineació oficial. I és que l’entitat també oferia la possibilitat de criticar-los a ells. Així, al concurs de redacció de versots, els participants podien triar un tema lliure o bé riure’s de Dames i Vells.

Enguany, aquesta trobada estiuenca amb els amants del «toca, Peron!» que ja ha arrelat a la ciutat, incorporava la possibilitat que qualsevol pogués transvestir-se totalment en pocs minuts. Dues maquilladores, vistosos conjunts vintage i les sempre necessàries gorres de les autoritats, esperaven als més atrevits. «Es tracta d’animar la festa, que la gent es passegi disfressada de l’altre gènere. Volem transgredir les normes», apuntava divertit Oriol Grau, qui va ajudar a decidir el vestuari a tot aquell que es va animar a transvestir-se, de cap a peus, maquillatge inclòs. La celebració del quart concurs va servir també, per inaugurar la nova cartelleria del local que ocupen, que fins ara protagonitzava la Sala Trono.

En marxa els versots de 2018

Grau i Xavier Zaragoza, vicepresident de l’Associació Dames i Vells, confirmaven ahir que el procés d’elaboració dels versots de les representacions d’aquest 2018 ja estan en marxa. «Però no els tanquem fins a primers de setembre per estar enganxats a l’actualitat», desgranava Zaragoza. Grau, revelava que enguany ha estat especialment difícil elaborar els textos «per tantes coses que han passat. És difícil resumir-ho en 25 minuts i a més, són coses molt tristes les que han passat, com ara els presos polítics o els exiliats», va apuntar.

Un dels concursants en el moment de recitar els versots que havia preparat.

Dames i Vells 'arrasa' amb el quart concurs i el taller de transvestismeGerard Martí

tracking