Diari Més

Sant Magí

Tarragona es prepara per Sant Magí

La cinquena edició de la trobada dels gegants i dels Estibacaixes de la Colla Jove ha tingut lloc en el marc dels actes previs a les festes del patró de la ciutat

Els gegants enfilant-se cap a la Part Alta de Tarragona

Tarragona es prepara per Sant MagíNil Morato

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona es prepara per les festes de Sant Magí. De fet, aquest cap de setmana ja han començat algunes activitats en el marc dels actes previs a la festa del patró de la ciutat. Tot i que la festa comença el proper 14 d’agost i finalitza el 19 d’aquest mateix mes, avui la ciutat ja ha viscut un caire festiu.

La gresca ha començat amb la cinquena trobada de colles geganteres a la Rambla Nova. Colles arribades d’arreu de Catalunya han lluït els seus gegants i nans pels carrers de la ciutat. Concretament, des de la coca més propera al Balcó del Mediterrani fins a al Pla de la Seu passant pels carrers Sant Agustí, Portalet, la baixada de la Misericòrdia, el carrer Major, la plaça de les Cols, on han fet una ballada de lluïment, el carrer Merceria i el carrer Pare Iglésias. Un cop finalitzat el recorregut d’anada han iniciat el mateix camí fins arribar a la Rambla Nova altre cop.

Una altra activitat que s’ha celebrat avui, i que encara està en marxa, és el concurs d’Estibacaixes. Un acte que enguany també compleix cinc anys i que per segon cop consecutiu, se celebra davant l’Ajuntament, a la plaça de la Font. L’acte està organitzat per la Colla Jove de Tarragona i fins a 40 persones han volgut participar activament en aquest concurs. Hi ha dues categories diferenciades, la d’adults i la dels més menuts. Aquests 40 participants han lluitat per aconseguir un lloc a la final.

L’activitat consisteix en anar apilant el màxim de caixes de cervesa possibles en un temps màxim de 2 minuts. A la final, participaran cinc persones en la categoria d’adults i unes altres cinc en la de nens. En aquesta darrera prova, els concursants tenen fins a cinc minuts per apilar les seves caixes. Per la seguretat dels assistents, hi havia una grua que subjectava amb una corda i un arnès els concursants perquè aquests no caiguessin al terra.

Una de les concursants a l'Estibacaixes

Tarragona es prepara per Sant MagíNil Morato

tracking