Diari Més

Rescat

La pràctica que feien els adolescents que es van perdre a Riudaura contemplava separar-se en grups petits

Els Bombers diuen que «no és recomanable» fer-ho i el conseller d'Interior demana «anar preparats» a la muntanya

Pla conjunt de diverses persones al punt de control instal·lat a la zona de les escoles de Riudaura.

La pràctica que feien els adolescents que es van perdre a Riudaura contemplava separar-se en grups petitsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pràctica que va portar al grup de quatre escoltes de Tarragona a perdre's al Puig de l'Ofrena (Garrotxa) aquest dijous contemplava separar-se en grups petits. Tot i això des del cos de Bombers diuen que «no és recomanable» dividir-se, malgrat que sigui un exercici habitual en les agrupacions d'escoltes. El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha explicat que va ser un dels joves qui va trucar al 112 per donar l'alerta. A partir d'aquell moment els Bombers i els veïns del poble que buscaven els joves es van posar en marxa fins que cap a tres quarts d'onze de la nit de dijous van poder arribar amb els menors, que estaven sans i estalvis i van passar la nit en una casa de colònies de Riudaura (Garrotxa). Els pares d'alguns dels joves es van acostar des de Tarragona, mentre que la resta es van quedar a casa informats per telèfon.

Buch ha demanat «responsabilitat» a l'hora d'anar a muntanya i recorda que «cal anar preparats». En aquest sentit, el conseller ha deixat clar que el grup de joves d'entre 14 i 15 anys «anaven ben equipats» i de fet ja havien dormit una nit acampats. Segons ha explicat el cap de l'operatiu dels Bombers, Jordi Marquès, el grup va cometre dues errades d'orientació i van acabar topant amb la tempesta que va caure.

Des de les cinc de la tarda, un ampli dispositiu format per Bombers, Mossos d'Esquadra, Protecció Civil i Agents Rurals els estava buscant. Els dos monitors van anar per un camí i els quatre adolescents, per un altre. S'havien de trobar el matí de dijous, però no va ser així.

Després de buscar-los durant hores, els monitors van trucar al 112 per donar l'alerta. Al final, els equips d'emergència els van localitzar pels voltants de les deu de la nit de dijous al Puig de l'Ofrena.

tracking