Diari Més

Ramon y Cajal estrena 126 punts de llum led

La substitució de 285 fanals del centre Tarragona per lluminàries d’aquesta tecnologia ja està enllestida

El carrer compta amb punts de llum led a dues alçades: 8 i 4 metres.

Ramon i Cajal estrena 126 punts de llum ledAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La substitució de 285 fanals del centre de Tarragona per lluminàries amb tecnologia led ja ha quedat enllestida. Els primers carrers on l’Ajuntament va dur a terme aquesta actuació van ser Francesc Bastos, Ramon y Cajal, del Mar, Vapor fins a la Plaça dels Infants, Castellarnau i Mallorca. El més extens dels que han renovat la seva il·luminació és Ramon y Cajal, el qual té 126 punts de llum de 8 i 4 metres d’alçada.

Els antics fanals presentaven problemes d’oxidació provocats, en la majoria dels casos, pels orins dels gossos i també per la pluja. La nova il·luminació consta de tecnologia led i compta amb un reforç a la base del fanal per evitar oxidacions i així aconseguir que tinguin una durada més llarga. A més, segons el conseller d’Espais Públics, José Luis Martín, amb la tecnologia led suposarà «un estalvi energètic del 70 per cent» respecte a l’anterior sistema.

Per altra banda, cal recordar que la conselleria d’Espais Públics també va substituir les 217 làmpades de vapor de mercuri de Cala Romana. Actualment a Tarragona el 7 per cent dels fanals de la ciutat són de vapor de mercuri.

tracking