Diari Més

Equipaments

La piscina olímpica rep més de 7.864 usuaris en el primer mes d'obertura

Ha registrat 932 entrades puntuals durant el mateix període i obre la porta al turisme esportiu a la ciutat

La piscina olímpica de l'Anella Mediterrània en una imatge de la tarda d'ahir.

La piscina olímpica rep més de 7.864 usuaris en el primer mes d'oberturaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant el primer mes d’obertura al públic, més de 7.860 abonats a les instal·lacions esportives municipals de Tarragona han passat per la piscina olímpica de Campclar, inaugurada amb motiu dels Jocs Mediterranis.

L’efecte crida del nou vas de piscina de cinquanta metres s’ha deixat notar, especialment, en les entrades puntuals que s’han fet a les instal·lacions i en els nous abonament. D’altra banda, la piscina olímpica obre una porta a la ciutat per a acollir turisme esportiu. I és que, alguns clubs europeus, s’han interessat ja en l’equipament.

Des del 9 de juliol –data en què va obrir al públic– fins al 7 d’agost, 932 persones van pagar els 3,75 euros que costa l’accés per un dia. Durant el mateix període, el Patronat Municipal d’Esports de Tarragona, ha registrat 153 altes d’abonaments a les instal·lacions de Campclar, un increment excepcional, segons la regidora d’Esports, María Elisa Vedrina (PP). «Quan tens un equipament extraordinari, també hi ha una resposta extraordinària», diu l’edil.

Dos-cents noranta abonats van anar a gaudir de la piscina el primer dia d’obertura, avui fa just un mes. Des d’aleshores, l’equipament registra més de 300 usos diaris, una xifra que es redueix considerablement durant el cap de setmana, pràcticament a la meitat. Cal tenir en compte, però, que els diumenges obre només durant el matí. Durant el mes de juliol, la piscina va rebre 5.870 accessos per abonament i, la primera setmana d’agost, coincidint amb l’onada de calor, n’ha tingut 1.994. El mes passat, d’altra banda, 691 persones van pagar l’entrada puntual, mentre que, en els set primers dies d’aquest mes, ja ho han fet 241 nedadors. «Estem molt satisfets. Treballem perquè l’activitat física sigui accessible a tothom», assegura Vedrina. «Les xifres demostren la professionalitat i la implicació del personal del Patronat Municipal d’Esports: ha posat el millor de si mateix per tal que, el 9 de juliol, la piscina ja fos oberta. Hi ha hagut una total implicació perquè els tarragonins poguessin gaudir-ne i per gestionar un nou equipament sense haver d’incrementar el personal», afegeix.

L’aposta per obrir-la a la ciutadania aquest estiu ha impedit completar tot el recinte. «En l’espai que ha quedat lliure després de desinstal·lar les grades efímeres dels Jocs Mediterranis s’ha de construir el que es coneix com la platja de la piscina, una zona on poder prendre el sol, però això implicava mantenir-la tancada, així que s’acabarà de posar a punt quan tanqui, el 16 de setembre», recorda la regidora d’Esports.

La posada en funcionament de la piscina olímpica ha suposat també un valor afegit que permet que el Patronat Municipal d’Esports s’obri a nous plantejaments estratègics. «Hem rebut sol·licituds d’usos i peticions d’informació de club esportius i esportistes europeus de cara a la temporada vinent i d’altres indrets de Catalunya i Espanya. La piscina olímpica ajuda a situar Tarragona en el mapa de destinacions de turisme esportiu», destaca Vedrina, qui no amaga la voluntat de l’Ajuntament de treballar en aquesta línia a través de la piscina i arrodonint l’oferta amb la resta d’instal·lacions esportives de la ciutat. De moment, la piscina de cinquanta metres ja ha estat testada per alguns clubs. Els atletes del Cambrils Club Triatló han entrenat a la mateixa i el Club Natació Tarraco ho fa regularment, «pràcticament des del primer dia», puntualitza Vedrina.

60 abonaments l’1 d’agost

Les xifres d’accés durant els set primers dies d’agost auguren un bon balanç a final de temporada. Durant tots els dies laborables, ha registrat més de 300 accessos amb abonaments i entre trenta i quaranta entrades puntuals. Les noves altes d’abonament a Campclar han crescut més durant la primera setmana d’agost que durant tot el juliol. El mes passat es van contractar 43 noves altes i, de l’1 al 7 d’agost, s’han registrat 110. L’1 d’agost va ser un dia excepcional en aquest sentit: es van apuntar 60 nous abonats.

Preus i horaris de la piscina per aquest estiu

La piscina de 50 per 25 metres i una fondària de dos metres romandrà oberta fins els 16 de setembre de dilluns a dissabte, de 10 a 20 hores, i diumenges al matí, de 10 a 14 h. Els abonaments d’estiu són els següents: fins als 13 anys, majors de 65 anys i persones amb discapacitat (més del 33%), 18,90 euros; joves fins als 17 anys: 28,20 euros; persones amb més de 18 anys: 40,50 euros; i l’abonament familiar (matrimoni i fills menors de 16 anys): 90,60 euros. Els abonats al Patronat tenen l’accés inclòs en el nou equipament. L’entrada puntual és de 3,75 euros.

tracking