Diari Més

Policial

Roben més de 2.350 euros en roba a Parc Central utilitzant bosses amb paper d'alumini

Es van endur nombroses peces sense que se n’adonessin a la botiga i van intentar-ho de nou a les Gavarres i en un centre comercial barceloní

El robatori, que es va produir en mitja hora, es va cometre en una botiga de roba esportiva.

Detenen als autors d'un robatori de 2.350 € en roba a Parc Central utilitzant bosses amb paper d'aluminiGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han detingut a quatre de les cinc persones que van furtar roba per valor de 2.350 euros, en poc menys mitja hora, a una botiga de vestuari esportiu de Parc Central, introduint-la en bosses recobertes amb paper d’alumini. Els fets van succeir la tarda del passat 28 de juny, sense que els treballadors de l’establiment se n’adonessin fins a l’hora del tancament. Un cop revisades les càmeres de seguretat, la responsable de la botiga va presentar la denúncia a la policia catalana.

El Grup de Delinqüència Urbana de Mossos va fer-se càrrec de la investigació, tractant d’identificar, en un primer moment, als cinc delinqüents. Eren dues dones i tres homes de nacionalitat xilena, la majoria amb residència a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona). El 14 de juliol, un cop els agents de la comissaria de Tarragona ja han distribuït informació a altres unitats sobre els cinc acusats de l’il·lícit, les dues dones del grup intenten repetir la gesta, en aquesta ocasió en un centre comercial de l’Hospitalet de Llobregat, en un altre dels establiments de la mateixa cadena de roba esportiva. Són enxampades en ple robatori i els agents de la unitat de Seguretat Ciutadana de Mossos a l’Hospitalet procedeixen a la seva detenció immediatament. A la noia de 28 anys se l’acusa també de tinença d’un mòbil robat.

Ordres de detenció activades

Mossos aconsegueix relacionar les dues dones amb el robatori de Tarragona i la investigació continua avançant. La policia catalana activa tres ordres de detenció pels integrants que restaven en llibertat i, finalment, aquesta mateixa setmana, gràcies a la col·laboració entre les diferents comissaries de Mossos, n’arresten dos a Barcelona. Un, de 31 anys i amb domicili desconegut, és identificat i posteriorment detingut, aquest dilluns, per una patrulla a l’Hospitalet de Llobregat. L’altre, de 29 anys i resident a Santa Coloma de Gramenet (com les altres dues autores del delicte), és enxampat a Barcelona ciutat per una altra unitat de Mossos. El cinquè integrant del robatori a la botiga de Parc Central continua desaparegut, amb una ordre de detenció, si bé, des de Mossos es dóna el cas per resolt en haver aconseguit detenir a la resta dels autors.

Intent frustrat a les Gavarres

Mossos treballa amb la hipòtesi que aquestes persones haurien vingut, expressament, des de Santa Coloma de Gramenet per cometre robatoris en establiments de Tarragona. L’acte al centre comercial es va perpetrar entre les 16.20 h. i les 16.50 h. de la tarda i unes hores després, als volts de les 19.45 h. de la tarda, tres dels cinc integrants intentaven endur-se diversos Drons teledirigits d’una botiga de les Gavarres usant la mateixa tècnica de les bosses folrades amb paper d’alumini. La fortuna va voler que un agent dels Mossos fora de servei els enxampés in fraganti i alertés ràpidament una patrulla. Els policies van identificar als autors i se’ls va denunciar per temptativa de robatori, ja que no van poder consumar-lo. La policia catalana també va intervenir les diferents bosses amb recobriment d’alumini, que presumiblement haurien usat al robatori de Parc Central.

Es dóna la paradoxa que, tot i que aquella mateixa tarda ja s’havien emportat la roba per valor de 2.350 euros de la botiga de Parc Central, els agents de Mossos no els van poder detenir per aquests fets, ja que a l’establiment on van consumar l’il·lícit no se’n va assabentar i no va presentar denuncia fins després del tancament de la botiga, passades les deu de la nit. Als delinqüents els hi va sortir bé la jugada aquell 28 de juny (marxant a Santa Coloma carregats de roba), però només de forma circumstancial gràcies a la investigació de Mossos.

tracking