Diari Més

Successos

Cau una banda de lladres que robava vehicles per encàrrec i els enviava al nord d'Àfrica

S'han produït detencions i escorcolls a Tarragona, on el grup criminal enviava algun dels cotxes per tal de modificar-ne alguns elements

Alguns dels elements intervinguts en els escorcolls.

Cau una banda de lladres que robava vehicles per encàrrec i els enviava al nord d'ÀfricaMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una banda de lladres que robaven vehicles per encàrrec i després els enviaven a l'Àfrica. En total s'han detingut vuit persones d'una organització que lideraven dos germans d'origen magrebí. Un d'ells, el líder, residia a Barberà del Vallès (Vallès Occidental), mentre que l'altre vivia a cavall entre Màlaga, Cadis i el nord d'Àfrica. Precisament aquest feia la comanda al seu germà, especificant la marca, el model i fins i tot el color del vehicle. Aleshores, el cap de la banda, juntament amb altres membres, s'encarregaven de localitzar un cotxe amb les característiques sol·licitades i enviaven un 'conductor' des de l'Àfrica i que era l'encarregat de portar el cotxe fins aquest continent. Alguns dels cotxes els portaven en una casa de Tarragona per modificar-ne elements. En total, els Mossos els atribueixen 68 robatoris. A més, en una entrada i registre en un dels pisos els agents van trobar-hi diverses plantes de marihuana.

La banda operava sempre de nit i per evitar que els detectessin utilitzaven diferents metodologies a l'hora de transportar els vehicles. En ocasions ho feien immediatament després de sostreure'l, aprofitant que no hi havia cap denúncia, ja que el propietari no era conscient que li havien robat. Altres vegades substituïen les matrícules originals del cotxe i les canviaven per unes altres que no figuraven a les bases de dades policials, i així no es detectaven.

Els agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) dels Mossos també van comprovar que els lladres havien arribat a traslladar alguns cotxes de dues marques específiques a una casa de Tarragona, i allà modificaven elements del vehicle, com el número de bastidor o les plaques de la matrícula.

Un cop localitzat el cotxe i decidit quin dels tres mètodes utilitzaven per transportar-lo, la persona encarregada de conduir fins al Port d'Algesires venia a Catalunya i se l'emportava amb destinació el nord d'Àfrica.

Tota la investigació va començar arran de la recuperació d'alguns d'aquests vehicles als ports de Gènova (Itàlia) i Sète (França) el gener de 2017. No ha estat fins a finals d'aquest mes de maig que es van dur a terme diversos escorcolls a Barberà del Vallès i Tarragona i es van localitzar dispositius OBD que s'utilitzen tant per a la modificació com a la programació de paràmetres del vehicle com per a la configuració i la codificació una nova clau.

En aquell moment també es van detenir vuit dels investigats a Mataró, Sabadell, Barberà, Barcelona, Tarragona i Figueres, dos dels quals van ingressar a presó i dos membres que ja estaven a presó pels mateixos fets en el moment de les detencions.

Marihuana en un dels pisos

En els diferents registres que van fer els Mossos d'Esquadra, els agents es van trobar que en un dels pisos hi havia diverses plantes de marihuana. Els agents la van requisar i se la van emportar. Per això algun dels detinguts haurà de respondre, previsiblement, també per un delicte contra la salut pública.

Els agents han realitzat entrades a Tarragona i Barberà del Vallès.

Cau una banda de lladres que robava vehicles per encàrrec i els enviava al nord d'ÀfricaMossos d'Esquadra

tracking