Diari Més

Municipal

Tarragona crearà un protocol per protegir els sense sostre durant episodis d'onada de calor

Acero (PP): «No pot ser que anem repetim els consells de protecció civil i que molts esportistes els ignorin»

Una dona intentant refrescar-se en una font pública.

Un home de Barcelona, tercera víctima mortal del calorACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona crearà un protocol per atendre les persones sense sostre durant els dies en que es registri una onada de calor, segons ha avançat a Efe el regidor de Protecció Ciutadana, José Acero (PP).

La proposta arriba després de les dues morts registrades dissabte passat a causa de les temperatures extremes, la d'un veí procedent del barri de Campclar i la d'un indigent, que segueix sense identificar, al municipi veí de Constantí.

Acero ha convocat una reunió aquest divendres a la qual assistiran representants de Protecció Civil, Serveis Socials, Guàrdia Urbana, Creu Roja i el Patronat Municipal d'Esports.

Tarragona no compta fins ara amb cap protocol perquè «la calor és excepcional, però cal prendre mesures immediates», ha dit Acero.

A l'hivern, quan els termòmetres baixen dels zero graus, s'activa l'anomenada Operació Iglú, en la que s'ofereix un sostre i es reparteixen mantes i begudes calentes.

La idea és crear una mena d'Iglú «a la inversa per saber reaccionar en cas de necessitat» amb mesures com «repartir aigua o obrir espais».

En alguns municipis s'ofereixen gratuïtament les piscines municipals, tot i que «a Tarragona no perquè ja té platges». S'ha convocat igualment el Patronat d'Esports a aquesta reunió per canalitzar també la pràctica de l'esport al carrer quan es registren temperatures tan altes.

«No pot ser que repetim els consells de Protecció Civil d'evitar el sol en les hores fortes i vegem com els ignoren molts esportistes», assevera el regidor.

tracking