Diari Més

Política Municipal

ERC exigeix una rectificació pública a PSC per les «greus acusacions» contra el grup municipal

El partit que governa a Tarragona va acusar als republicans de manipular una imatge per inventar-se un abocador per desprestigiar-los

Imatge que Esquerra Republicana va facilitar per denunciar la suposada situació.

El PSC de Tarragona acusa ERC d'inventar-se un abocador per desprestigiar-los

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ERC de Tarragona ha contestat aquest dimarts a les acusacions del PSC de Tarragona que asseguraven que el grup municipal havia manipulat una foto per inventar-se un abocador de pneumàtics a La Floresta amb l’objectiu de desprestigiar-los. Els republicans han afirmat que les acusacions són «falses» i «greus» i han exigit al partit que governa la ciutat que faci una rectificació pública, així com que es disculpin amb els veïns de La Floresta, l’Albada i Parc Riu Clar «per la deixadesa amb què han estat tractats».

«Des d’ERC-MES volem mostrar la nostra profunda indignació amb aquestes falses acusacions del PSC de Tarragona. Sorprèn la lleugeresa amb la qual ens acusa de coses molt greus sense la més mínima raó», afirma el grup municipal en un comunicat. Els republicans continuen dient que són un partit «responsable» amb «proves per sostenir les nostres denúncies», les quals desgranen en diversos punts.

En primer lloc, exposen que la fotografia suposadament manipulada no és d’ERC-MES, sinó de l’Associació de Veïns de La Floresta. Expliquen que la van obtenir de la pàgina de Facebook veïnal i que la foto la van retallar els veïns «no amb la finalitat de manipular, sinó per principi de prudència». «Davant el dubte sobre la legalitat de la situació van preferir no fer pública ni l’empresa ni la matrícula del camió que estava vessant pneumàtics a la via pública», expliquen. De totes maneres, ERC no veu el sentit d’una possible manipulació ja que «tant la foto retallada com la original evidencien un abocament de pneumàtics a la via pública i la instal·lació d’un contenidor industrial».

Els republicans exposen que la seva denúncia fa referència a que hi ha molts abocadors il·legals a l’antic Pla Parcial 9, darrera els barris de La Floresta, l’Albada i Parc Riu Clar, i que «durant la setmana del 31 de juliol es van instal·lar fins a dos contenidors a la via pública que en diverses ocasions s’omplien de pneumàtics, apilant una muntanya de pneumàtics també fora del contenidor». Afirmen que es tracta de «fets objectius» que «govern i PSC intenten amagar darrera d’aquesta polèmica».

Amb aquests raonaments, ERC considera que «s’ensorra el fonament» amb el qual el PSC pretenia acusar-los de «mentir i manipular» i «queda al descobert la lleugeresa, per no dir la burda mentida, amb la qual el PSC de Tarragona ha acusat el principal partit de la oposició». Per tot això, els republicans exigeixen una rectificació pública de la nota de premsa del PSC: « amb les proves a la mà, ERC no ha mentit, el PSC sí». També exigeixen una disculpa pública amb els veïns de La Floresta, l’Albada i Parc Riu Clar «per la deixadesa i menyspreu amb que han estat tractats».

Per últim, el grup municipal ha aprofitat per demanar a l’equip de govern que acabi amb els abocadors il·legals i ha fet «una crida de responsabilitat de l’equip de govern de Ballesteros a entendre més constructivament la tasca dels partits de la oposició».

tracking