Diari Més

Política Municipal

El PSC de Tarragona acusa ERC d'inventar-se un abocador per desprestigiar-los

Els republicans alertaven de la presència de nombrosos pneumàtics a tocar de la Floresta

Imatge que Esquerra Republicana va facilitar per denunciar la suposada situació.

El PSC de Tarragona acusa ERC d'inventar-se un abocador per desprestigiar-los

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSC de Tarragona va mostrar ahir la seva «contundent indignació» davant «el deteriorament al qual s’està sotmetent la política municipal», indicaven. «La denúncia publicada, amb una foto manipulada, per part del Grup Municipal d’Esquerra Republicana és la mostra més evident dels intents populistes per intentar enganyar a la ciutadania i aconseguir uns pocs vots», indicava el PSC en relació a una nota de premsa enviada als mitjans el passat 1 d’agost, on denunciaven la presència d’un abocador il·legal de pneumàtics a l’entorn sense urbanitzar a tocar del barri de la Floresta. «Cal recordar que els pneumàtics són residus inflamables i altament contaminants que posen en perill la seguretat i la salut de les persones», van exposar els republicans. Pau Ricomà, portaveu d’ERC al consistori, va exigir «una intervenció urgent i contundent per a eliminar aquest risc i perseguir amb la màxima duresa les persones o empreses infractores». El polític republicà va formular, alhora, una pregunta a l’equip de govern: «Qui ha donat permís a cap empresa per tractar residus industrials a la via pública?».

El PSC responia ahir que «voler presentar la situació d’un contenidor de recollida de pneumàtics com un abocador il·legal, traient de la foto el camió i els elements que contradeien l’alarmista notícia és d’una gravetat inacceptable», s’apuntava taxativament des del partit socialista.

«Com s’ha posat públicament de manifest, intentar presentar l’activitat d’una empresa de recollida de pneumàtics amb un perillós abocador il·legal és un intent de generar alarma i d’intentar ocultar la realitat», s’afegia. «L’evident manipulació de la foto, amb la voluntat expressa d’enganyar, situa l’acció en un nivell polític inacceptable, mai vist fins ara», remarcaven.

«Des de la Guàrdia Urbana i el Departament de Neteja de l’Ajuntament s’han fet totes les actuacions pertinents per saber la procedència del contenidor i els residus, i així poder actuar davant de qualsevol infracció; i es manté un contacte directe i en tot moment amb el president de l’associació de veïns del barri més proper al lloc dels fets», s’assegurava per part del partit que governa a l’Ajuntament de Tarragona.

«Des de fa un temps, alguns grups polítics en la seva voluntat de desgastar al govern de l’alcalde Ballesteros han iniciat una perillosa espiral on ‘tot s’hi val’ que per res contribueix a la convivència i al bon funcionament de la ciutat», reafirmaven. Des de l’agrupació local del PSC de Tarragona demanaven «una reflexió conjunta i seriosa per retornar la política municipal al terreny del debat positiu i constructiu, i al seny i la decència, del que mai haurien d’haver-la allunyat. Tota crítica és, òbviament legitima però no es pot mentir, ni manipular», van concloure des de la formació socialista.

Pau Ricomà responia ahir a la queixa del PSC: «És fantàstic el tàndem PSC-PP, en comptes d’acabar amb el descontrol dels abocadors darrere la Floresta, l’Albada i Parc Riu Clar, ens acusen de no sé què. Que no pateixin, la imatge se la deterioren sols», va argumentar.

tracking