Diari Més

Successos

Uns nens troben un cadàver al complex abandonat del barri d'Icomar

Els veïns reclamen que l’espai es netegi i es clausuri definitivament, després de dues morts

L'espai on el sensesostre es va treure la vida encara presenta restes de la intervenció dels cossos policials.

Uns nens troben un cadàver al complex abandonat del barri d'IcomarGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns nens d’entre 8 i 12 anys van trobar el cadàver d’un home dins el complex esportiu abandonat del barri d’Icomar, situat al carrer de l’Horta Gran, el passat dissabte 21 de juliol. Es tracta de la segona mort que es produeix en aquest espai, el que ha despertat indignació entre els residents del barri, que exigeixen el tancament i la neteja de l’indret.

Els petits, que en veure el cos des d’una finestra exterior no tenien clar si es tractava d’una persona o d’un ninot, van donar el crit d’alarma a un home que cultiva el seu hort molt a prop de les antigues instal·lacions de Gols Cinc. L’adult va accedir immediatament a aquest espai, molt degradat, trobant-se a un baró penjat pel coll, del sostre, amb una corda, en un dels petits habitacles annexos a la pista principal.

Els Mossos d’Esquadra rebien l’avís als volts de les 10 de la nit, traslladant fins al lloc dels fets als agents de la unitat científica. «Quan vaig arribar em vaig trobar a l’home molt inflat, tenia ja mala pinta, potser devia portar entre cinc i sis dies morts», explicava ahir a aquest diari la persona que va donar l’avís al 112. Entre els veïns d’Icomar s’havia estès el rumor que el cadàver havia estat trobat amb les mans emmanillades i la boca tapada, creant un cert temor a la zona, però Mossos d’Esquadra i el mateix ciutadà que va avisar, neguen rotundament que fos així. Segons l’atestat policial, el baró, de 34 anys, es va suïcidar, morint per penjament. «El vam trobar amb una cinta d’aquestes que porta una petita llum, posada al cap. Aquí dins no hi ha ni llum ni aigua i era la forma que tenia ell de veure-s’hi quan era fosc», apuntava el testimoni.

L’home finat, conegut entre els sensesostre de la ciutat pel seu accent marcadament anglès (a l’habitació on es va penjar, la policia va trobar documentació i textos escrits en aquest idioma), era una persona de caràcter amistós, que acostumava a mantenir l’espai on habitava «molt net», explicaven ahir dos rodamons que es trobaven a les antigues instal·lacions esportives. «No sabíem que havia mort, però ens ha estranyat molt trobar l’habitació amb tantes deixalles, ell no acostumava a ser així», recordaven aquests dos homes, que es mostraven tristos per la pèrdua del seu company. «Anava caminant des d’aquí, cada dia, fins a la platja de la Pineda. Li agradava banyar-se i menjava allí, després tornava», desgranava un dels sensesostre.

Segona mort en aquest espai

El suïcidi d’aquesta persona sense sostre a les instal·lacions abandonades de Gols Cinc, se suma a la mort accidental d’un jove de 28 anys, J.M.I., veí de Campclar, que va perdre la vida l’octubre de 2014 en pujar a la teulada del pavelló central per tal de recuperar una pilota que se li havia quedat penjada. L’estructura metàl·lica no va suportar el pes i es va obrir. El noi va ser traslladat en estat molt greu a l’hospital Joan XXIII, on malauradament moriria l’endemà.

Veïns farts de la situació

Els veïns d’Icomar, i en especial el president de l’associació, Josep Bernat, ja van reivindicar en el seu moment el necessari tancament de l’espai. Amb aquesta segona mort, als residents del barri amb els quals va poder parlar ahir aquest diari, se’ls ha acabat la paciència. Un dels veïns assegura que l’emplaçament s’ha convertit en punt de parada per algunes persones sota l’efecte de substàncies estupefaents que es queden a la nau abandonada a fer nit. A més, tot i que el perímetre està rodejat per una tanca i els accessos estan protegits amb cadenes i cadenats, hi ha alguns espais per on els joves del barri entren a jugar de forma ocasional (com és el cas dels nens que han trobat el cos sense vida), el que causa una àmplia preocupació als pares i mares.

L'interior de la nau presenta deixalles i nombroses destrosses.

Uns nens troben un cadàver al complex abandonat del barri d'IcomarGerard Martí

tracking