Diari Més

Mossos i Policia Nacional fan registres a iDental per recollir documentació

Els cossos de seguretat realitzen entrades a les clíniques de Tarragona, Barcelona i Girona de forma simultània

Una patrulla dels Mossos d'Esquadra i un furgó de la Policia Nacional davant de la clínica iDental de Tarragona, on realitzen entrades per recollir documentació.

Mossos i Policia Nacional fan registres a iDental per recollir documentacióJosep Pedrol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional estan duent a terme registres a la clínica iDental de Tarragona des de primera hora del matí d’aquest divendres per ordre del Jutjat d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional en el marc d'una investigació pels presumptes delictes d'administració fraudulenta, estafa, apropiació indeguda, falsedat documental, lesions i contra la salut pública. En concret, els agents cerquen historials mèdics i proves de possibles fets delictius.Les clíniques dentals van tancar portes a principis d'estiu per sorpresa dels clients que tenien tractaments a mig fer i que es van començar a organitzar per reclamar solucions.

Aquestes entrades també s’estan duent a terme, de forma simultània, a un total de 18 clíniques més de l'Estat. Fonts policials han indicat que els registres afecten clíniques de Tarragona, Girona, Barcelona, Mallorca, Sevilla, Còrdova, Almeria, Cadis, Màlaga, Saragossa, Gijón, València, Alacant, Castelló, Madrid i Múrcia.

El magistrat de l’Audiència Nacional José de la Mata va acordar, a finals de juliol, assumir la investigació del presumpte frau de les clíniques iDental per «el volum extraordinari de la causa», l’existència «de milers o desenes de milers de perjudicats» repartits per tot Espanya i l’existència d’una complexa estructura societària i de finançament. Considera que aquests fets poden ser constitutius de delictes d’administració fraudulenta, estafa, apropiació indeguda, falsedat documental, lesions i contra la salut pública.

tracking