Diari Més

Veïnal

Els veïns del carrer Gasòmetre han de suportar aigües fecals a la vorera

Una finca abandonada expulsa, de forma intermitent, aigua bruta de desagradable olor

L'escletxa des d'on surt el líquid que va a parar a la vorera.

Els veïns del carrer Gasòmetre han de suportar aigües fecals a la voreraGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Molts ciutadans que aquests dies passegen pel carrer Gasòmetre senten una desagradable olor a femta però no acaben d’identificar massa bé d’on prové. Amb l’onada de calor, la problemàtica no ha fet més que accentuar-se. L’edifici número 4 del carrer, en estat d’abandonament i ocupat des de fa uns mesos, expulsa aigües fecals de forma intermitent, arribant en ocasions, a impregnar per complet la vorera d’una insuportable olor. Aquesta setmana, el petit riu d’aigua bruta arribava, fins i tot, a la plaça Prim i continuava baixant fins a l’alçada de l’església de Sant Joan. El més preocupant de tot plegat és que molts ciutadans, en xancletes, sense saber-ho, han trepitjat matèria fecal.

Un dels veïns assegura haver posat en coneixement de l’Ajuntament, temps enrere, aquesta situació, mitjançant una reclamació a l’Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana (OMAC) «però ningú fa res», es lamenta en un vídeo penjat a les xarxes socials. «Ha estat comprovat per EMATSA, han vingut els bombers, ha vingut la policia, ha vingut tothom i aquí ningú arregla res», afegeix indignat. «Hem d’estar dia rere dia aguantant aquesta situació i jo crec que si això hagués passat al carrer de la Unió o a la Rambla Nova, l’endemà ja estaria arreglat», reflexiona. L’Ajuntament de Tarragona per la seva banda, assegura haver posat en coneixement de la Guàrdia Urbana la situació per tal que realitzin una inspecció a l’edifici i puguin «passar un informe al departament municipal corresponent». El consistori indica que mitjançant aquest procediment es podrà «posar un requeriment a la propietat», es desgrana.

Ja succeïa fa dos anys

La fuita d’aigües fecals a través de l’escletxa inferior del portal no és nova. Al desembre de l’any 2016, aquest diari ja informava de la situació que estaven patint els veïns. En aquella ocasió van posar en avís a l’empresa d’aigües i a la Guàrdia Urbana i, finalment, aproximadament sis dies després, aconseguien que se solucionés provisionalment. No de forma definitiva, a la vista de la situació actual.

A la insuportable olor cal sumar-hi, en el mateix tram de carrer, les nombroses deixalles que s’acumulen als volants d’un dels bancs de la vorera. És un espai habitual de reunió de persones sense sostre, que opten per anar dipositant els residus al petit aparador d’una botiga, ara tancada. Així, com es pot observar en la segona imatge, en un mateix espai conviuen la brossa dipositada i el regueró intermitent d’aigües fecals.

La vorera xopa de líquid i les deixalles en l'aparador.

Els veïns del carrer Gasòmetre han de suportar aigües fecals a la voreraJoan Antoni Torreblanca

tracking