Diari Més

Ciutat

Les rajades s'acosten a les platges tarragonines per reproduir-se

La platja de la Savinosa va penjar bandera vermella, en albirar-se un dels peixos prop dels banyistes

Imatge presa a una de les platges de Tarragona aquests últims dies.

La presència d'una rajada posa en alerta les platges de la Savinosa i l'ArrabassadaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una rajada vista a la platja de la Savinosa va fer, ahir a la tarda, que els socorristes de la Creu Roja pengessin la bandera vermella per prohibir el bany i que, conjuntament amb la Guàrdia Urbana, es fes fora de l’aigua els banyistes. Després de poc més d’una hora i mitja, la bandera verda tornava a onejar en comprovar que la rajada havia marxat mar endins. El peix es va moure entre la Savinosa i la platja de l’Arrabassada, el que va fer que Agents Rurals i Creu Roja estiguessin pendents per fer el canvi de banderes a les platges. A les set, però, quan Creu Roja va tancar el servei de vigilància i socorrisme, l’animal s’havia allunyat suficient per a descartar el perill.

L’acostament d’aquest peix a les platges tarragonines és més freqüent del que pot semblar. De fet, fa tres dies que van albirar una altra nedant a poca profunditat i molt a prop de la platja tarragonina, fins al punt que van poder capturar la seva imatge, tal com es pot apreciar a la fotografia. Segons sembla, les rajades acostumen a aproximar-se a les platges tarragonines entre finals de juny i principis d’agost per tal de reproduir-se.

Precisament, ahir al matí, Agents Rurals van alertar els socorristes de Tarragona de la possibilitat que algun d’aquests peixos s’acostés als banyistes. A un quart de sis de la tarda, aproximadament, els banyistes avisaven Creu Roja d’haver vist un d’aquests animals nedant per la platja de la Savinosa.

Immediatament es va activar el protocol corresponent, que consisteix a penjar la bandera vermella i fer sortir de l’aigua els banyistes. D’altra banda, agents de la Guàrdia Urbana també van col·laborar en delimitar la zona prohibida pel bany i informar a les persones que es trobaven a la platja.

Mentrestant, els mateixos socorristes de Creu Roja, van seguir els moviments de la rajada amb les motos aquàtiques. Tot i que, en un principi, es va desplaçar entre la zona de la Savinosa i l’Arrabassada, finalment, es va acabar allunyant mar endins i es van penjar les banderes verdes a les platges.

Convé recordar que la rajada no és un peix perillós si no se’ls molesta. Es recomana, en qualsevol cas, no tocar-los ni empaitar-los. La seva picada pot provocar afectacions neurològiques.

tracking