Diari Més

Seguretat

Costa Cruceros alerta als passatgers del perill d'atemptats a Tarragona

L’operadora entrega un document on recomana «evitar estades prolongades en llocs concorreguts» per «una amenaça latent»

Imatge d'arxiu d'un dels vaixells que la companyia italiana ha atracat al port tarragoní.

Costa Cruceros alerta als passatgers del perill d'atemptats a TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’operadora de creuers Costa Cruceros entrega als passatgers dels vaixells que atraquen a Tarragona, un document alertant del perill d’atemptat terrorista a la ciutat. «Segons informes de les autoritats de seguretat rellevants a tot el món, existeix una amenaça latent d’atacs terroristes a Tarragona (Barcelona - Spain)», inicia el text, que està traduït en diversos idiomes, com ara el rus, el portuguès o l’alemany. Així, la naviliera, que al llarg d’aquesta temporada realitzarà un total de 28 escales al port de Tarragona, aconsella als turistes anar amb compte durant la seva estada a la capital de la demarcació: «Com a mesura de precaució es recomana evitar les estades prolongades en llocs molt concorreguts i romandre atents a les instruccions de seguretat», es pot llegir en l’escrit, que ha deixat certament atònits a alguns ciutadans de nacionalitat espanyola que l’han rebut en desembarcar a Tarragona. Costa Cruceros posa l’accent en la necessitat d’anar amb compte «en mercats públics, monuments nacionals i en les proximitats de les dependències del govern», es desgrana. La nota, d’una extensió total de vuit línies, prossegueix: «Mantingui’s alerta i procuri estar al corrent de les recomanacions locals de seguretat». La naviliera italiana conclou el comunicat assegurant que valoren «constantment la situació de seguretat en col·laboració amb les autoritats i els nostres socis locals».

La companyia confirma a Diari Més l’autenticitat del document, apuntant que «aquests consells són només una mesura preventiva que no hem pres únicament a Tarragona, sinó també en altres destinacions i ports de tot el món». La naviliera, que segons previsions pròpies desembarcarà a Tarragona més de 52.000 turistes aquest 2018 i generarà un impacte econòmic de 3,4 milions d’euros, explica que «com a companyia del sector de viatges, tenim certes obligacions cap als nostres clients, entre les quals s’inclou informar sobre riscos potencials o qualsevol incertesa en matèria de seguretat de forma prèvia al desembarcament», s’indica. «És un estàndard corporatiu que apliquem sobre la base de diverses fonts i agències, i organitzacions de seguretat de rellevància nacional i internacional, per informar de forma apropiada a passatgers i tripulants de qualsevol risc potencial, encara que sigui extremadament latent», explica la propietària del vaixell Costa Victoria, que atraca al moll de creuers del Port de Tarragona amb fins a 2.400 passatgers a bord.

Turistes pregunten estranyats

La contundència del document ha causat sorpresa entre alguns turistes, que intenten resoldre els seus temors preguntant a les primeres persones del territori que troben, habitualment els taxistes. «Cada divendres hi ha creueristes que ens pregunten pel tema del terrorisme. Al principi ens semblava estrany, ja que els atemptats de Barcelona i Cambrils van succeir ja fa mesos. Era curiós perquè, per exemple, els passatgers dels avions, a mi no m’han preguntat concretament pel tema i els dels creuers sí. Al final, entre els companys del taxi vam acabar descobrint que era pel paper que els hi donen en arribar a Tarragona», desenvolupava ahir un taxista de la ciutat.

Nivell 4 d’Alerta a tot l’Estat

Tarragona, com la resta de l’Estat Espanyol, es troba en el Nivell d’Alerta Antiterrorista (NAA) número 4 d’un total de 5, categoritzat com a «risc alt», si bé és necessari remarcar que sobre la ciutat no pesa cap amenaça específica o de major grau respecte a la resta de territoris. L’únic que diferència la demarcació és el viu record dels fatídics atemptats de Barcelona i Cambrils, del 17 i el 18 d’agost del darrer any. De fet, mirant a Europa, la majoria d’Estats també se situen en el segon rang d’alerta màxima, segons informa el Departamento de Seguridad Nacional. Així, Regne Unit té alerta 4 sobre 5, Bèlgica de 3 sobre 4, França de 2 sobre 3 o a Itàlia, on també hi ha establerta una alerta 2 sobre 3.

tracking