Diari Més

'Vivint el Port', un maridatge d'històries portuàries i vins singulars

El Museu del Port ha organitzat aquesta activitat gratuïta que es durà a terme els divendres d’estiu fins al 31 d’agost

Una imatge de l'activitat 'Vivint el Port'

'Vivint el Port', un maridatge d'històries portuàries i vins singulars

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de l’any 2010 el Museu del Port de Tarragona programa, sota el títol Les Nits del Museu, tot un seguit de visites i tallers on la mar és la protagonista de forma directa o indirecta. En aquesta ocasió, amb la finalitat d’aproximar als participants la història del Port de Tarragona des d’una perspectiva sensorial s’ha programat l’activitat Vivint el port.

El vi, que ha estat un dels principals productes d’exportació des dels orígens del Port de Tarragona i fins a la dècada dels anys setanta del passat segle XX, serà el fil conductor de la vetllada. En ella, es maridaran un total de cinc històries portuàries amb cinc vins de cellers singulars de la demarcació tarragonina i que formen part de la DO Tarragona.

Les cinc històries que es relaten en aquesta activitat estan relacionades amb temàtiques vinculades a la història, el comerç, la gastronomia, l’esport i la construcció naval. Totes elles corresponen a diferents objectes que estan exposats al Museu del Port o que pertanyen al port comercial pesquer i esportiu de la ciutat de Tarragona.

Els divendres d’estiu, fins al 31 d’agost, es podrà gaudir, gratuïtament, de Vivint el port, amb Auriga Serveis Culturals. L’activitat comença a partir de les 10 de la nit i per participar-hi cal fer reserva prèvia al mateix Museu del Port. Aquest és, de fet, l’indret on es dóna el tret de sortida a aquesta proposta que després continua al barri del Serrallo, partícip de part de les històries portuàries.

tracking