Diari Més

Espais Públics

El parc on roben fins i tot el sostre del lavabo i el terra de cautxú de l'àrea infantil

El parc de la Coma de Bonavista és víctima de furts de materials i de l’incivisme

La zona per a nens del parc

El parc on roben fins i tot el sostre del lavabo i el terra de cautxú de l'àrea infantilGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El parc de la Coma, situat al vial que comunica el barri de Bonavista i la rotonda de les Gavarres, continua sent víctima d’actes vandàlics i de l’incivisme. En dues de les tres àrees amb jocs infantils, algú s’ha dedicat a endur-se el terra de cautxú (especialment pensat per minimitzar les caigudes dels infants). En un d’aquests emplaçaments fins i tot ha desaparegut una de les petites atraccions de les quals disposaven les famílies per entretenir als menuts. «Fa un any vam començar a veure que faltava una petita part d’aquest terra, però a poc a poc se n’han anat emportant més peces i ja no queda gairebé res», apunta una usuària del parc, qui freqüenta el recinte per fer barbacoes amb la família.

Si bé, el problema més seriós d’aquest equipament que va costar més de 2.100.000 euros (finançat mitjançant el Fons Estatal per a l’Ocupació) és que l’únic WC públic del qual disposa el parc no funciona des de fa temps i els usuaris de l’indret, que acostumen a ser sobretot famílies que queden per realitzar barbacoes, han de fer les seves necessitats a alguna de les zones amb vegetació del recinte. Així, les dunes vegetals projectades pel consistori han acabat esdevenint un lavabo. Entre les plantes s’acumulen nombroses deposicions humanes, mocadors de paper i fins i tot compreses. «No hi ha cap altre lloc on anar al bany i la gent s’ha d’amagar darrere els arbustos d’aquí dins el parc», explicava ahir una veïna de la ciutat. «Em pregunto com és possible que un lloc tan bonic com aquest el tinguin en aquest estat», se sumava a la conversació la seva companya de taula.

La qüestió és que algú es va dedicar, temps enrere, a sabotejar per complet l’WC públic (el model que habitualment s’instal·lava a la ciutat), forçant la porta lateral on es troba l’equipament electrònic, tallant i robant gran part dels cables, peces i material de valor. Tal és el nivell de vandalisme que ni la canonada que connectava el servei amb l’arqueta ha quedat en peu. A més, s’han emportat el polsador que permetia l’obertura de la porta i han regirat i robat, fins i tot, el sostre del lavabo. Els delinqüents que han anat actuant al parc de la Coma també s’han endut alguna de les llums que hi havia adherides a terra per marcar el recorregut del camí i han robat diverses papereres, de les quals ara només queda l’estructura ancorada a terra. D’altra banda, les reixes de ferro de les fonts han hagut de ser reforçades amb tancaments específics a fi que no poguessin prendre-les.

A aquests actes perpetrats per delinqüents cal sumar-hi l’incivisme d’alguns dels ciutadans que realitzen barbacoes a l’emplaçament que, en comptes de recollir el material emprat per coure la carn, el deixen al mateix lloc, de tal forma que és la següent persona qui, en arribar, acaba llençant per terra les restes i el carbó usat. D’aquesta manera, la zona de graelles presenta nombroses muntanyes de deixalles. Cal apuntar que l’Ajuntament de Tarragona, en l’informe d’actes incívics comesos a la ciutat al llarg de l’any 2016, ja va destacar aquest emplaçament com un dels que més destrosses patia de forma habitual.

Així es troba l'únic lavabo del parc

El parc on roben fins i tot el sostre del lavabo i el terra de cautxú de l'àrea infantilGerard Martí

La zona de les barbacoes

El parc on roben fins i tot el sostre del lavabo i el terra de cautxú de l'àrea infantilGerard Martí

tracking