Diari Més

Oci

L'Amfiteatre torna a vibrar amb les lluites de gladiadors

‘Amfiteatrvm’ va donar ahir el tret de sortida a les nits d’estiu del monument romà

Un dels tres combats que es van veure sobre l'arena de l'Amfiteatre

L'Amfiteatre torna a vibrar amb les lluites de gladiadorsNil Morato

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els gladiadors han tornat a arribar a Tarragona. Ahir a la nit centenars de persones van omplir l’Amfiteatre per veure el primer espectacle d’’Amfiteatrvm’, la renovada exhibició de gladiadors que abans s’anomenava Tarragona Història Viva.

Amb un gran desplegament audiovisual les prop de 700 persones que van asseure’s a les grades van quedar molt impressionades. Tot i això, l’espectacle va estar mancat de ritme, almenys al començament. La gran exhibició visual, tant amb la pantalla de l’escenari com amb els focus no van anar acompanyats d’un ritme dinàmic fins que va arribar el torn de les lluites.

Els espectadors van començar a vibrar quan els gladiadors van aparèixer sobre l’arena de l’Amfiteatre per lluitar. El públic va poder gaudir de fins a tres combats de gladiadors i va estar acompanyat per altres personatges de l’espectacle que van asseure’s entre el públic per donar més ambient i transportar als espectadors a l’antiga Tàrraco, incentivant-los a animar els lluitadors.

Després de perdonar la vida als dos gladiadors que van perdre els seus respectius combats, va arribar el moment de Lupus, el personatge central d’aquesta història que busca venjar el seu amic. Aquest gladiador explica els inicis de l’amfiteatre tarragoní on el seu amic va perdre la vida en un combat. Lupus explica com va viatjar per la Mediterrània per fer-se fort i tornar a Tàrraco per lluitar contra el qui havia matat el seu company.

El moment del combat va arribar i el públic va embogir amb la sortida de Lupus a l’arena i no va perdonar qualsevol ocasió d’esbroncar el seu rival, el botxí de l’amic de Lupus. El personatge principal va haver de remuntar el combat fins a proclamar-se campió a l’arena on havia perdut el seu estimat company.

Amb aquesta lluita va finalitzar ‘Amfiteatrvm’ l’espectacle estiuenc que es representarà cada divendres i dissabte a la nit i que dóna pas a l’emissió d’un documental realitzat per a l’ocasió i que s’emetrà de diumenge a dijous també a l’Amfiteatre. L’exhibició d’ahir va començar i acabar amb un record molt especial per a un dels tècnics que va treballar en aquest espectacle i que va perdre la vida dimecres mentre visionava un assaig.

tracking