Diari Més

Obren dos expedients sancionadors a Cal Pobre per una festa nocturna

Es tramiten pel soroll i per fer-la amb els elements propis dels locals de pública concurrència

Façana de Cal Pobre, al número 6 del carrer dels Descalços.

Obren dos expedients sancionadors a Cal Pobre per una festa nocturnaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ha obert dos expedients sancionadors al Centre Social Autogestionat Cal Pobre, ubicat al número 6 del carrer dels Descalços, per la festa que va organitzar la nit del 16 de juny, la Tarraco Finest, la qual va provocar la denúncia d’un veí –que va trucar la Guàrdia Urbana durant la mateixa nit– així com dues queixes més que es van interposar a l’OMAC (Oficina Municipal d’Atenció Ciutadana), l’endemà.

Segons han confirmat fonts municipals, la nit del 16 de juny, la Guàrdia Urbana va actuar per la trucada d’un veí que va alertar de les molèsties que provocava el soroll i la música de la festa que s’estava desenvolupant a l’interior de l’immoble del carrer dels Descalços. Els agents de la Guàrdia Urbana es van presentar i van constatar que, efectivament, s’estava celebrant una festa i que el soroll superava el nivell de decibels permès. La policia va obrir diligències, i, l’endemà, es van presentar dues queixes veïnals més a l’OMAC per les molèsties ocasionades pel soroll i la música. Segons fonts municipals, s’està tramitant un expedient sancionador al departament de disciplina urbanística pel soroll i un altre al departament d’establiments per la prohibició d’organitzar festes alternatives amb elements i estructura semblants a les que organitzen els locals de pública concurrència. La manca de control d’accés i en la venda de begudes alcohòliques, així com una organització semblant a la que realitzaria qualsevol establiment d’oci nocturn, són els principals motius que han provocat el segon expedient.

Desnonament

Des de la Plataforma Creativa Cal Pobre, que gestiona l’immoble ocupat des de fa anys, s’informava recentment, a través de les xarxes socials, que no podran continuar a l’espai «per la queixa d’un sol veí per la música alta, on demanen multes de 10.000 i 100.000 euros en cas de ser greu el procediment i molt més, en cas de ser molt greu, un cop portat a judici». No és l’únic motiu que els impedirà continuar a l’edifici, segons la Plataforma Creativa «l’acceleració del desnonament» és una de les causes principals. Tal com va publicar Diari Més el maig passat, la immobiliària Solvia va notificar al Centre Social Autogestionat Cal Pobre el 12 d’abril l’inici del procés de desnonament de l’edifici ocupat.

tracking