Diari Més

Política

Ministra Maroto: «Donem suport a la xarxa elèctrica tancada per la indústria»

La responsable d’Indústria, Comerç i Turisme va remarcar el compromís amb un projecte àmpliament reclamat pel sector químic de Tarragona

La titular d'Indústria del Govern de Sánchez, Maroto, signant el llibre d'honor de l'Ajuntament, flanquejada pel subdelegat, Joan Sabaté, i l'alcalde.

Ministra Maroto: «Donem suport a la xarxa elèctrica tancada per la indústria»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La visita de la ministra d’Industria, Comerç y Turisme, Reyes Maroto, va servir ahir per refermar el compromís del govern socialista amb la futura llei que regularà les xarxes de distribució d’electricitat tancades, una mesura àmpliament reclamada pel sector industrial del territori, sobretot per la indústria química, que permetria reduir el seu cost i millorar la competitivitat del sector. «Des del PSOE ho hem estat defensant al Parlament i portàvem al programa electoral que es pogués desenvolupar a Tarragona aquesta xarxa elèctrica tancada. La bona notícia és que, al maig ja es va aprovar una proposició de llei que, es va activar, i podrem treballar i trobar aquestes majories, que ja hi són», va exposar. «Ho creiem molt necessari per a aquesta indústria, per l’ús molt intensiu que fa de l’energia. Per tant, nosaltres, tant com a govern com a grup parlamentari, donarem suport al desenvolupament d’aquesta llei i esperem que aviat pugui ser realitat. És un projecte que porta molts anys de retard», va afegir. De fet, la seva visita a la ciutat va incloure un acte amb l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), a la Casa Joan Miret de la Rambla Nova, on es va trobar amb la junta directiva de l’entitat i membres de l’assemblea general. A més, la ministra socialista va participar d’una presentació del sector químic tarragoní, oferida pel president de l’AEQT, Josep Francesc Font.

«Tendir ponts» i dialogar

Maroto va mantenir, en el seu discurs, la línia conciliadora de la resta d’alts càrrecs del Govern de l’Estat i va apuntar que la seva visita a Catalunya buscava «tendir ponts i obrir diàlegs amb la Generalitat». Així mateix, la ministra va destacar la bona sintonia amb la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, en la trobada mantinguda dimarts: «Vam poder abordar una sèrie de temes que estaven bloquejats i que, tant el Govern de l’Estat com la Generalitat, tenim la vocació de treballar-hi junts i veure per on podem avançar», va explicar.

«Tenim el mandat d’enfortir els sectors estratègics i Catalunya és un pol d’atracció d’empreses molt important. Som aquí per enfortir la inversió a Catalunya, una regió que necessita l’impuls», va remarcar ahir Maroto en la compareixença posterior a la visita institucional a l’Ajuntament de Tarragona, on va estar acompanyada per bona part de l’equip de govern i pel regidor d’Esquerra Republicana, Jordi Fortuny. En matèria turística, la ministra del govern Sánchez va assenyalar que «no n’hi ha prou amb mantenir el ritme actual i el que hem de fer és consolidar-nos i, Catalunya i Tarragona, també han d’estar en el procés de transformació del sector, a un turisme de qualitat», va apuntar, ressaltant la necessitat de posar en marxa «una estrategia política turística centrada en la qualitat i que faci augmentar la despesa. Es tracta que el visitant trobi a Espanya i al territori concret, unes experiències que ja té, però que cal enriquir», va desgranar. La ministra socialista també va parlar de la importància del petit comerç, per enfortit una ciutat: «Començarem a treballar en un pla de foment del comerç minorista, que no acaba d’arrancar tot i la recuperació econòmica», va concloure.

Com a record de la seva estada a la ciutat, Maroto va rebre de mans de Ballesteros una reproducció de la Nina d’Ivori, una de les figures més destacades de l’arqueologia de la ciutat i un ninot del Tarracvs, la mascota dels Jocs Mediterranis.

La ministra, en arribar a l'Ajuntament, acompanyada del subdelegat del Govern i l'alcalde.

Ministra Maroto: «Donem suport a la xarxa elèctrica tancada per la indústria»Gerard Martí

tracking