Diari Més

Ciutat

La promotora de Ca l'Ardiaca recorre l'expropiació forçosa

Instal·larà la lona que l’Ajuntament li reclamava i dimecres va iniciar el desmuntatge de la bastida actual per posar-hi una de més econòmica

L'actual bastida es va començar a retirar dimecres al matí.

La promotora de Ca l'Ardiaca recorre l'expropiació forçosaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La promotora i fins ara propietària de Ca l’Ardiaca, Desarrollos Arbe, ha recorregut el procés d’expropiació forçosa dels seus solars del Pla de la Seu, aprovat per la Junta de Govern de l’Ajuntament de Tarragona el darrer mes d’abril, després d’haver incomplert en reiterades ocasions les ordres d’execució d’arranjament. En un principi es treballava amb la previsió que l’emblemàtica edificació medieval, que hauria de sortir a concurs amb un preu d’inici d’uns 500.000 euros, d’acord amb la taxació, comptés amb un nou propietari abans d’acabar l’any.

El regidor de Territori i Patrimoni Municipal, Josep Maria Milà, confirmava ahir a aquest diari que el procediment per la venda segueix el seu curs, verificant alhora, el recurs presentat per la companyia aragonesa, que s’havia compromès públicament, al juliol de l’any 2009, a construir el primer hotel de cinc estrelles de la ciutat a Ca l’Ardiaca, de 33 habitacions.

Canvi de la bastida

Alguns veïns de la Part Alta es llevaven ahir sorpresos en veure moviment d’operaris a l’antic edifici. Desarrollos Arbe havia sol·licitat permís al consistori per reemplaçar la imponent bastida actual, que suporta l’estructura i minimitza el risc de despreniments, ja que el seu lloguer els hi suposava un elevat cost. L’empresa ha contractat ara, una nova estructura metàl·lica per la qual no hauran de desembutxacar tants diners. Les tasques de desmuntatge de l’actual començaven aquest dimarts, iniciant la retirada per la part que dóna a les escales de la Catedral.

Es treballa amb la previsió que aquest mateix divendres l’entramat metàl·lic quedi enretirat per complet i, en la mateixa jornada, si no hi ha contratemps d’última hora, s’iniciï la col·locació de la nova bastida, que, a més, segons va confirmar Milà, el regidor de Territori i Patrimoni Municipal, comportarà la posterior instal·lació de la lona que hauria de camuflar l’estat que presenta, la tan degradada edificació medieval.

De fet, l’Ajuntament tenia intenció d’actuar de forma subsidiària en la col·locació de la lona, en cas que Desarrollos Arbe no procedís immediatament, cinc mesos després de la seva retirada per la forta ventada del 27 de febrer, quan va quedar seriosament danyada.

Cal recordar que l’interior d’aquest històric immoble del Pla de la Seu, guarda una important riquesa patrimonial, amb restes que van des del període romà fins a la seva reconstrucció feta al segle XIX.

tracking