Diari Més

Economia

El retorn del mercadet a Corsini és ben rebut pels clients de tota la vida

Els marxants observen algunes deficiències, com furgonetes que no poden desplegar tendals mecànics per topar amb fanals

Després de més d'una dècada, els marxants tornen a la plaça Corsini

El mercadet torna a la plaça CorsiniGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Corsini ha tornat a rebre el mercadet dels dijous onze anys i tres mesos després del seu trasllat a la Rambla, com a conseqüència de les obres que es van fer al Mercat Central i el seu voltant. La distribució que Espimsa ha fet dels punts de venda ha aportat, d’entrada, la sensació que l’espai de passadissos ha quedat més ampla del que es podia pensar, gràcies al fet que ara no poden aparcar les furgonetes, de manera especial si se’ls compara amb els que hi havia abans d’ocupar la coca central de la Rambla.

Aquesta redacció ha preguntat l’opinió de compradores «de tota la vida» i han coincidit a dir que prefereixen «el mercadet a Corsini». L’única preocupació d’algunes clientes era «trobar la parada on compro sempre, però la trobaré aviat».

Tot i que la jornada s'ha viscut amb absoluta tranquil·litat, el president de l’Associació Marxants de Tarragona, Enric Daza, ha apuntat algunes incidències i ha demanat que s’adoptin mesures correctores. Dos marxants han tingut dificultats per obrir els tendalls mecànics per la presència de fanals. «Una ha hagut de canviar de posició», ha dit Daza, qui considera canviar d’ubicació dues torres de publicitat que hi ha a l’accés al Mercat Central des de Colom, «que dificulten el pas de la gent». Daza també ha comentat que les parades dels carrers Reding i Governador González «haurien de canviar la seva posició i obrir un passadís central, ja que n’hi ha deu que miren cap a la paret».

Per la seva banda, el president de l’Associació de Marxants de la Província de Tarragona, Josep Gómez, ha dit que «s’han de modificar alguns aspectes», i ha lamentat que Espinsa «no ens hagi deixat acabar la temporada a la Rambla». Tot i que alguns paradistes han tingut alguna dificultat, com la ressenyada respecte a la complexitat per instal·lar el tendal mecànic per la proximitat d’un fanal, Gómez ha apuntat que «la resta està bastant bé». En les primeres hores del retorn a Corsini «es veu moviment, però les vendes són poques», ha dit.

Els clients s'han mostrat força satisfets. Tino, de Tarragona, acabava de fer una compra quan ha dit a aquesta redacció que «anàven a la Rambla i ens han dit que ja havien canviat, i hem vingut». «Trobo que Corsini és un lloc molt millor, perquè tot està més concentrat».

Rosa i la seva néta Aora no compartien opinió. Mentre l’àvia estava contenta, perquè «aquí és el seu lloc i la Rambla és perquè passegi la gent», la nena ha dit que «era millor a la Rambla, ja que podia anar amb patins». L’àvia només ha demanat «que posin arbres que facin ombra». Mentrestant, Maria Antònia i Teresina han coincidit a dir que «em recorda el mercadet d’abans, tot i que, a la Rambla, també estava bé». «Tota la vida que anem a comprar al mercadet, al que diem la botiga del centre o del sol: el mercadet és la nostra botiga», han comentat.

El mercadet. ja instal·lat a la plaça Corsini.

El mercadet ja torna a estar instal·lat a la plaça CorsiniCarlos Segarra| Facebook

tracking