Diari Més

Sanitat

Salut ja deriva malalts de càncer a Reus per ser sotmesos a la PET

L’Institut de Diagnòstic per la Imatge assegura que els tarragonins no hauran d’anar a Barcelona

Imatge d'un aparell PET, similar al que s'utilitza a l'Hospital Sant Joan, de Reus.

Salut ja deriva malalts de càncer a Reus per ser sotmesos a la PETCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI), empresa pública de la Generalitat, va informar ahir a aquesta redacció que «ja es deriven malalts de Tarragona a Reus» per ser sotmesos a la PET. L’IDI va afirmar que «és cert que es derivaven a Barcelona, perquè l’hospital de Reus perquè la PET era gestionada per Sagesa, afectada per un concurs de creditors». Com a conseqüència d’aquest fet, l’IDI «es va fer càrrec del servei que ofereix la PET».

L’institut va manifestar que «des de fa un temps –no el va especificar–, els dilluns s’envien malalts a Reus i el nombre s’anirà ampliant, en la mesura que el servei es pugui donar en condicions excel·lents». «Serà llavors quan s’implementarà», va dir la portaveu de l’IDI, qui va afegir que, actualment, «estem preparant tècnics i el protocol d’actuació per fer funcionar correctament la PET». En un futur per determinar, els malalts de Tarragona «deixaran de ser derivats als hospitals Vall d’Hebron i Bellvitge». Fins a arribar al ple funcionament, «s’enviaran a Reus i a Barcelona», va recalcar.

«Garantim la qualitat»

El doctor Joan Borràs, director adjunt d’Oncologia de l’Hospital Sant Joan, de Reus, va dir, per la seva banda, que «aquest aparell és una gammagrafia junt amb un TAC i serveix molt per al diagnòstic del càncer». «Com que tenim el centre oncològic aquí, es va estimar fer aquesta aposta estratègica perquè no n’hi havia cap a tota la província i ens tocava tenir-ne un», va afegir. Borràs va recordar que «el vam instal·lar i és d’un ús habitual per totes les qüestions oncològiques que depenen de l’Hospital Sant Joan i podem, clarament, garantir la qualitat i la capacitat de la màquina perquè l’hem fet servir». «A la resta del territori, l’ICS els enviava a Barcelona», va remarcar.

Borràs va indicar que els pacients de la ciutat de Tarragona poden ser derivats a Reus, evitant-se d’aquesta manera fer els desplaçaments fins a Barcelona. «L’Hospital Sant Joan ha ofert aquest servei i hi ha espai per tal que aquests pacients puguin venir a Reus», va dir. Borràs va comentar que «el nostre missatge és que l’aparell funciona, té espai per assumir més pacients i la qualitat està contrastada». El doctor va concloure que «és una oferta totalment pública i els nostres pacients de càncer s’estudien amb el PET del Sant Joan: Pensem que, des de les autoritats sanitàries, s’ha de poder resoldre aquest tema».

tracking