Diari Més

Economia

Els marxants acorden tornar a Corsini i ajornen el pagament de les taxes

Les quatre associacions no accepten Ferrando com a interlocutora i no descarten fer mobilitzacions si no solucionen diverses problemàtiques

Els marxants accedeixen a la seu d'Espimsa per celebrar l'assemblea de les quatre entitats.

Els marxants acorden tornar a Corsini i ajornen el pagament de les taxesCarles Gosálbez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les quatre associacions de marxants han acordat aquest dimecres per unanimitat, en assemblea celebrada a Espimsa, tornar dijous a la plaça Corsini. Els paradistes també han decidit que la presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, «no la volem com a interlocutora vàlida i demanem que ho sigui l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros», ha dit Enric Daza en representació dels associats.

A més de tornar a Corsini, els marxants han expressat el seu malestar amb Espimsa i han decidit, també per unanimitat, ajornar els pagaments de les taxes per l’ocupació de l’espai públic corresponent al tercer trimestre d’aquest any, «i fins a tenir solucionades totes les problemàtiques que pensem s’haurien de resoldre en tres setmanes o un mes, que era el que demanàvem seguir a la Rambla», ha dit Daza. Precisament, el passat dimarts els marxants van rebre l’ordre de pagament de les taxes.

Els marxants han afirmat que «no acceptarem cap pujada del preu que hem de pagar, perquè mai s’ha tingut en compte les nostres peticions».

Corsini, la millor ubicació?

L’assemblea de marxants s'ha mostrat oberta a la possibilitat de, «més endavant», decidir «si Corsini és el lloc més adequat per muntar el mercadet, i cercar entre tots la millor solució», ha explicat Daza. Aquesta mesura es prendrà en funció del resultat que doni el retorn a Corsini després de més d’onze anys a la Rambla.

Les quatre associacions han considerat que «és urgent» que l’Ajuntament habiliti un carrer del voltant de Corsini «on poder deixar les furgonetes». Les volen a prop «per si es produeix alguna situació d’emergència o, per exemple, poder actuar si, de sobte, cau una pedregada», han indicat el portaveu dels marxants.

Per últim, Daza ha manifestat que «hem estat onze anys per tornar a Corsini, ho hem fet tenint molta paciència, ja que inicialment se’ns va dir que estaríem dos anys a la Rambla». «Vam demanar a Ferrando estar tres setmanes més, i ha estat incapaç d’escoltar-nos, i per aquest motiu ens tenim un sentiment d’indignació», ha subratllat.

Terrasses i multes

L’arribada del mercadet de marxants a la plaça Corsini i carrers del voltant obliga als establiments amb terrasses al carrer a retirar-les. Els dimarts i dijous, no podran muntar-les entre les 6 del matí i les 16 hores, «perquè es pugui dur a terme les tasques de muntatge i desmuntatge del mercat, i de neteja de l’espai», segons estableix un decret municipal. Els titulars de les terrasses que l’incompleixin se’ls podrà imposar una sanció d’entre 1.010 i 3.300 euros. El decret estableix que els dies de mercadet s’hauran de retirar totes les terrasses i altres ocupacions de la via pública que s’instal·lin físicament a la plaça Corsini, tram del carrer Lleida que coincideix amb la llargària de la façana de l’edifici de Correus, façanes laterals del Mercat Central que corresponen als carrers Governador González i Reding, i façana posterior del Mercat Central pel carrer Colom, «que impossibiliten que el mercat periòdic setmana de venda no sedentària es pugui celebrar sense cap inconvenient».

El decret especifica que el seu contingut també s’aplicarà els dies que el mercadet no es munti en dimarts o dijous, per ser aquests dies festius. En aquest cas, tampoc es podran instal·lar les terrasses.

tracking