Diari Més

Sanitat

La CET «exigeix» que el Parlament investigui per què no s'utilitza la PET

Comença una campanya per crear una plataforma en defensa de la sanitat pública

Juárez amb Roger Pla, gerent de la Regió Sanitària, en una reunió de la CET la setmana passada.

La CET «exigeix» que el Parlament investigui per què no s'utilitza la PETGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La derivació de malalts de càncer a Barcelona per ser sotmesos a investigació per una PET, aparell que fa tomografies per emissió de positrons, una tècnica no invasiva de diagnòstic i recerca per imatge capaç de mesurar l’activitat metabòlica del cos humà, està generant un corrent de protesta i de defensa de la sanitat pública. El motiu és que «des de fa sis anys hi ha una PET a l’Hospital de Sant Joan, de Reus, que no s’utilitza, un fet que és del tot incomprensible i que volem sigui investigat de manera oficial», va manifestar ahir Ángel Juárez, president de la Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET), de la que formen part prop d’un centenar d’associacions.

«Exigim la creació d’una comissió d’investigació al Parlament de Catalunya per saber per què es desvien malalts de Tarragona a Barcelona, quan podrien ser atesos a Reus, un fet inacceptable perquè parlem de la salut de gent que pateix i a la que s’obliga a fer centenars de quilòmetres quan podrien fer-se les proves molt a prop de casa», va declarar Juárez. «Pensem que al darrer de tot pot haver-hi interessos mercantilistes, i per això volem que es faci una investigació oficial i al més alt nivell», va dir.

En opinió del president de la Coordinadora, «és un fet molt greu que es jugui amb la salut de persones malaltes i, si és necessari, demanarem la dimissió dels responsables que aquesta gent sigui derivada a Barcelona».

Per altra banda, la CET ha iniciat una campanya per la creació d’una plataforma en defensa de la sanitat pública. Amb aquest objectiu, «ja hem contactat amb partits polítics, parlamentaris, sindicats, associacions de veïns i altres entitats», va anunciar Juárez, qui va dir que en els pròxims dies es convocarà una roda de premsa «per donar més detalls de les entitats que ja ens han dit que s’integraran».

Juárez va dir que «no volem que ens passi com amb l’estació de l’AVE i, per tant, demanem que se’ns expliqui d’una vegada que es vol fer amb l’Hospital Joan XXIII, l’únic de referència que és del tot públic, ja que la resta són de gestió privada». El president de la CET va afegir que la plataforma defensarà que «es garanteixi que l’Hospital Joan XXIII no perdi cap servei». La plataforma també demanarà explicacions «pel tancament del servei de radioteràpia que s’oferia a l’antic hospital de Reus, quan era utilitzat per malalts». «Volem que l’administració ens doni explicacions creïbles», va dir Juárez.

tracking