Diari Més

Alemanya

Homenatge a les víctimes de la Love Parade Zapater i Acosta

Hi participen els pares de les dues tarragonines

Clara Zapater i Marta Acosa, víctimes a Love Parade.

El cas de la tragèdia del festival Love Parade es tanca sense judiciACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pares de Clara Zapater i de Marta Acosta, dues de les vint-i-una víctimes de la Love Parade, van viatjar ahir a Alemanya per participar en els actes en homenatge a les persones que van perdre la vida en el decurs d’aquest festival. Precisament avui, es compleixen vuit anys de la tragèdia, motiu per al qual l’Ajuntament de Duisburg ha organitzat una sèrie d’actes en memòria dels joves, molts eren estudiants, que va morir com a conseqüència d’una allau humana.

Els pares de les joves de Tarragona i Cambrils desaparegudes participaran a les 17 hores d’aquesta tarda en l’acte principal. Paco Zapater va manifestar ahir a aquesta redacció que, «per a nosaltres s’ha convertit en una tradició participar en aquests actes d’homenatge a les víctimes». «Estar en el lloc on va morir la nostra filla i en el dia en què es compleix un aniversari és dur, però ho farem mentre tinguem salut perquè per a nosaltres és un fet vital».

Zapater, que com a advocat també participa en el judici que se segueix a Alemanya per determinar la culpabilitat dels fets ocorreguts durant la Love Parade, va dir que «hem establert un vincle molt especial amb totes les famílies de les víctimes, que provenen de països tan diferents com Espanya, Itàlia, Holanda, Austràlia, la Xina o la mateixa Alemania». «Trobar-nos el dia que van succeir els fets és com un bàlsam», va remarcar.

El pare de Clara Zapater va agrair «a l’actual alcalde de Duisbug» i a la Fundació de Víctimes de la Love Parade, auspiciada per l’Ajuntament de la ciutat alemanya, «les atencions que ens dedica a les famílies de les víctimes». Per contra, va lamentar «l’actitud de l’anterior alcalde, el que hi havia quan va passar la tragèdia, que fins i tot va culpar els morts: afortunadament, el van fer fora».

tracking