Diari Més

Societat

Els ocupes del CRAE oferiran un berenar i visites als veïns aquest dimecres

Segons els integrants, Fragadis la propietària de l’immoble, no s’ha posat en contacte amb ells, l’empresa espera a veure com evoluciona la situació

Els ocupes, han penjat fotografies a les xarxes per mostrar l'estat en què es van trobar l'edifici.

Els ocupes del CRAE oferiran un berenar i visites als veïns aquest dimecresCRAE Alliberat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ocupes de l’antic CRAE de Sant Josep, situat a tocar del Camp de Mart, continuen endavant amb la seva intenció de convertir el complex en desús, adquirit per l’empresa Fragadis per aixecar una nova edificació, en «una proposta de projecte social oberta a les veïnes de la ciutat», confirmava ahir un portaveu. Els integrants d’aquest Centre Radical Autogestionat Enorme (que podrien ser prop d’una quarantena), van remetre ahir una carta als residents de la zona a fi de presentar-se oficialment, buscar complicitats i forjar llaços amb la comunitat. «A més, aquest dimecres a la tarda oferirem un berenar perquè les veïnes ens vinguin a conèixer i vegin com està el centre per dins, estarem dedicats plenament a atendre’ls a ells», apuntava una de les joves integrants que ahir accedia, per assistir a l’assemblea oberta convocada, on havien de definir temes «d’organització i logística», a més de tractar diferents «propostes de col·lectius i particulars».

Asseguren que gradualment aniran incorporant «tallers, cursos i tot allò que necessiti la ciutadania en aquest espai», desgranava el portaveu, qui afirmava que es tracta «d’un projecte sòlid», confirmant, que no tenen pensat abandonar l’emplaçament. De moment, en les cinc jornades que porta en funcionament el Centre Radical, han organitzat dinars i sopars populars, vermuts, festes amb diversos discjòqueis i un taller d’autodefensa personal.

Fragadis, a l’expectativa

La companyia Fragadis, que tenia projectat demolir l’antic centre de menors per construir un edifici on inclouria un establiment comercial de la seva cadena, no s’ha posat de moment en contacte amb els ocupes, segons confirmaven aquests, en la jornada d’ahir. Segons ha pogut conèixer aquest diari, l’empresa, per ara, no mourà fitxa i esperarà a veure com evoluciona la situació. Membres del «CRAE Alliberat», apunten igualment, que els Mossos d’Esquadra tampoc han tornat a personar-se a l’antic complex des de dijous passat, quan es va fer pública l’ocupació.

No tenen aigua potable

Els integrants d’aquest projecte definit com a «anticapitalista, antifeixista, feminista i autogestionat», no disposen d’aigua potable a l’interior (requereixen als participants que portin aigua pels lavabos i per beure), ni tampoc d’electrodomèstics bàsics per alimentar-se, com una nevera o un microones, i és que les instal·lacions del CRAE van ser desmantellades per complet quan el servei, gestionat per la Xarxa Santa Tecla, es va traslladar a la nova edificació d’Estanislau Figueres. Els ocupes, asseguren que en aquests darrers dies han estat realitzant tasques de millora, ja que en accedir al recinte s’havien trobat «moltes coses trencades».

Asseguren que estan realitzant tasques per arranjar-ho.

Els ocupes del CRAE oferiran un berenar i visites als veïns aquest dimecresCRAE Alliberat

tracking