Diari Més

Infraestructures

La passera del Francolí és objecte d'actes vandàlics i de destrucció

El pontet de fusta que permet superar el riu està ple de pintades i part de l’estructura està trencada

La rampa d'accés al pontet de fusta i algunes zones ja estan plenes de pintades.

La passera del Francolí és objecte d'actes vandàlics i de destruccióCarles Gosálbez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Passera de Santa Tecla, finançada pel Consell Comarcal del Tarragonès i que va ser inaugurada oficialment el 4 de juliol, ja presenta un estat poc gratificant a causa de les accions incíviques de les quals ha estat objecte. Tres passamans de la part superior del pontet de fusta han estat trencats i tant la rampa d’accés com parts de l’interior ja estan plenes de pintades fetes per desaprensius. El pont es va instal·lar el passat març i va ser a inicis del juliol, fa menys de vint dies, quan es va procedir a la seva inauguració. El 4 de juliol, quan representants del Consell Comarcal i de l’Ajuntament de Tarragona van fer acte de presència, ja van poder comprovar que un dels passamans havia estat arrancat i llençat a la llera, i havien aparegut les primeres pintades. De fet, el president del Consell Comarcal, Daniel Cid, va acostar-se fins a la llera, encara amb aigua, per retirar la peça de fusta.

Ahir, diumenge, aquesta redacció va comprovar que tres dels nou passamans havien estat arrancats i llençats a la llera, i algun estava partit en dos. El cost de la passera ha estat de 8.000 euros i, tot i ser una estructura senzilla, permet travessar el riu i dóna servei a un entorn ecològic de Tarragona important i molt utilitzat pels ciutadans.

El dia de la inauguració, Cid va recordar que el Consell Comarcal «té pocs recursos, però hem pogut fer aquesta passera que demandava la ciutat de Tarragona» i la va definir com «una petita, però gran infraestructura». Aquesta era una antiga reivindicació dels barris de Ponent, com va dir la presidenta de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona, Cristina Berrio. Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, va afirmar que el Francolí «ja és menys frontera entre dues parts de la ciutat, gràcies a aquesta infraestructura».

Passamans de fusta trencats i tirats a la llera del riu.

La passera del Francolí és objecte d'actes vandàlics i de destruccióCarles Gosálbez

tracking