Diari Més

Investigació

L'IISPV rep prop d'un milió d'euros per fer recerca

Els dona l’Instituto de Salud Carlos III, en resolució provisional, i financen set projectes d’investigació dels àmbits de la Nutrició i Metabolisme i de les Neurociències i Salut mental

Demostren que l'obesitat altera les cèl·lules mare del teixit adipós

Demostren que l'obesitat altera les cèl·lules mare del teixit adipósCedida - URV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) ha rebut més de 996.322euros provinents de la institució finançadora Instituto de Salud Carlos III (Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades), en resolució provisional. Amb aquests diners es financen un total de set projectes de recerca de 3 anys de durada emmarcats en els àmbits de recerca de nutrició i metabolisme i neurociències i salut mental. Són els següents:

  • “El tejido adiposo perilesional (creeping fat) como elemento inmunomodulador de la disbiosis intestinal en la enfermedad de Crohn” IP: Carolina Serena. Centre de realització: Hospital Universitari de Tarragona Joan XIII. Grup de Recerca en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (DIAMET).
  • “Efecto de una intervención motivacional sobre la microbiota intestinal y los Componentes del síndrome metabólico en una población obesa pediátrica: MICROBEkids”. IP: Dr. Ricardo Closa. Centre de realització: Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII. Unitat de recerca en pediatria, nutrició i desenvolupament humà.
  • “Aplicación en una población real y evaluación del sistema de ayuda al cribado de retinopatía diabética, incorporando un sistema de lectura automática de imágenes”. IP: Dr. Pere Romero. Centre de realització: Hospital Universitari Sant Joan de Reus. Grup de recerca en oftalmologia.
  • “Implicación del ADN mitocondrial en las psicosis tempranas: relación con el riesgo de enfermedad, estrés, rendimiento cognitivo, sintomatología clínica y síndrome metabólico”. IP: Dra. Lourdes Martorell. Centre de realització: Institut Pere Mata. Grup de Neurociència Aplicada.
  • “Eje Succinato/SUCNR1 en la diabetes gestacional: Implicación de la inflamación en la función placentaria y su repercusión en el feto”. IP: Dra. Ana Megía. Co-IP: Dra. Anna Megía. Centre de realització: Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII. Grup de Recerca en Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (DIAMET).
  • “Mecanismos moleculares y marcadores biológicos de los procesos metabólicos y epigenéticos que resultan del tratamiento de la obesidad”. IP: Dr. Jorge Joven. Centre de realització: Hospital Universitari Sant Joan de Reus. Centre de Recerca Biomèdica.
  • “Obtención de un algoritmo de diagnóstico para el trastorno bipolar con máquinas de aprendizaje utilizando datos de neuroimagen estructural, variantes epigenéticas y función cognitiva”. IP: Dra. Elisabet Vilella. Centre de realització: Institut Pere Mata. Grup de Neurociència Aplicada.

L’IISPV continua treballant per assolir l’excel·lència en la recerca amb una taxa d’èxit del 39% en projectes concedits en resolució provisional.

tracking