Diari Més

Patrimoni

Ca l'Ardiaca segueix sense lona cinc mesos després

El mes de febrer una forta ventada va fer caure a terra l’estructura que impedeix veure l’edifici apuntalat parcialment i va deixar visible la bastida

Aspecte que ofereix actualment Ca l'Ardiaca, sense la lona que va ocultar l'edifici fins al febrer.

Ca l'Ardiaca segueix sense lona cinc mesos desprésCarles Gosálbez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lona que cobria l’edifici de Ca l’Ardiaca i que va caure el passat 27 de febrer a causa d’una forta ventada no ha estat reposada. Aquest fet va deixar visible la bastida que la sustentava i l’edifici del Pla de la Seu, amb diverses estructures apuntalades a causa del seu estat de conservació.

El mes d’abril, l’Ajuntament de Tarragona va anunciar que requerirà a l’empresa Desarrollos Arbe, que va adquirir l’edifici per fer un hotel de luxe, perquè reposés la lona que cobria les dues façanes de l’immoble. La lona es va posar el març del 2015 per motius de seguretat i per ocultar l’edifici, que ja llavors presentava un aspecte de deteriorament, com unes finestres medievals que van haver de ser reforçades.

L’Ajuntament, segons va informar el regidor de Territori, Josep Maria Milà, procediria a col·locar la lona «de manera subsidiària» i «passarà la factura a Desarrollos Arbe», en el cas que la promotora no procedís a restituir la lona.

Aquesta informació va coincidir amb la decisió de l’Ajuntament de subhastar l’immoble medieval abans que finalitzi el 2018, entre altres motius perquè vol posar fi a la situació actual com més aviat millor. Des del moment en què Desarrollos Arbe va comprar l’edifici per fer un hotel de luxe, ha transcorregut prop d’una dècada.

tracking