Diari Més

Denúncia

Prohibeixen entrar una família al teatre perquè les nenes «faran soroll»

La companyia Guillem Albà va dir que l’espectacle era per majors de dotze anys

Imatge d'arxiu del Teatre de Tarragona.

'Cosí Fan Tutte' inaugura la nova temporada d'òpera al Teatre TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una família no va poder entrar al Teatre Tarragona ahir a la tarda per veure un espectacle de la companyia Guillem Albà, en el marc del Festival Internacional de Teatre de Tarragona, tot i tenir les entrades corresponents. Segons informa el pare de família, Antoni Veciana, ells eren els primers de la fila. Anava acompanyat per les seves filles, de sis i quatre anys respectivament, i la seva dona. Quan estaven a punt d’entrar a l’interior del Teatre, el regidor d’escena els va apartar de la fila i els va fer esperar fins a que entrés tothom.

Un cop es troben sols al passadís, el regidor d’escena, Blai Rodríguez, els explica «breument» que és un espectacle per a majors de dotze anys. «Ràpidament ens va donar l’esquena, deixant-nos amb la paraula a la boca», relata Veciana. Davant aquesta situació decideixen buscar algú perquè els expliqui millor el que passa. «Ens torna a venir en Blai Rodríguez, molt enfadat i de males maneres i ens diu que les nostres filles no poden entrar perquè farien soroll i distraurien als actors», explica el pare. Veciana afirma que van mirar tant a la pàgina del FITT com a la de la Companyia Guillem Albà i a les entrades si hi havia alguna restricció d’edat però no en van trobar a cap lloc.

El pare reconeix que això pot passar en qualsevol espectacle però denuncia les males maneres. «El problema no és que no poguéssim entrar, això pot passar, el problema són les formes en com ens ho va dir. Amb un to alt, enfadat i tenint les nostres filles davant», explica Veciana. Per tal de no crear un espectacle alternatiu al de la companyia, la família va decidir marxar del teatre i va notar com, ràpidament, Blai Rodríguez els va tancar la porta als «nassos».

Antoni Veciana culpa al 100% a la companyia Guillem Albà, entén que ni l’ajuntament ni l’organització del FITT són responsables del que va passar ahir a la tarda. «És la companyia qui ha d’avisar del límit d’edat i no en el moment d’entrar al teatre», sentència Veciana.

tracking