Diari Més

Política

El Campus Catalunya de la URV acull una jornada de Podemos

A l’acte, que s’allargarà tot el dia, han assistit Xavier Domènech i Pablo Echenique

Pablo Echenique i Xavier Domènech a la taula de ponència de l'Aula Magna

El Campus Catalunya de la URV acull una jornada de PodemosNil Morato

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Podemos i tots els seus grups ja han començat a treballar en les eleccions municipals de l’any vinent. Per aconseguir ampliar la base social han organitzat una jornada al Campus Catalunya de la URV, a Tarragona. Un dia on faran tallers, treballaran la unió i la fraternitat, per aconseguir guanyar a les eleccions municipals.

Xavier Domènech, d’En Comú Podem, s’ha referit a la situació que viu la política catalana. «La bona notícia és que els blocs que ens tenien atrapats estan en plena erosió, s’estan trencant», ha argumentat. «Cada vegada és més necessari el nostre canvi i ho sabem perquè el Govern de la Generalitat no té projecte per aquest país, està desorientat i sustentat per forces parlamentàries que tenen conflictes entre elles i també internament, com és el cas de Junts Per Catalunya», ha afegit. En referència a les jornades, Domènech ha explicat que «el que fem aquí és construir el nostre capital que sempre ha estat la gent i no pas els bancs».

En aquesta mateixa línia també s’ha pronunciat Pablo Echenique, secretari d'Organització de Podem. «No tenim amics poderosos, el nostre capital és la gent i per això aquesta iniciativa amb protagonisme militant és fonamental per a que puguem créixer i guanyar les eleccions municipals, també a Catalunya». Echenique ha deixat clar que Podemos defensa els taxistes davant de Cabify, denuncia la impunitat en democràcia, «ni tan sols quan afecta a la Casa Reial». El secretari d'Organització de Podem també ha aprofitat l’ocasió per demanar el recolzament de la resta de partits a la comissió d’investigació que han plantejat per investigar la presumpte corrupció del rei Juan Carlos I i que també recolzin la iniciativa amb la qual demanen al govern d’Espanya que publiqui la llista dels defraudadors que «es van acollir a l’amnistia fiscal del PP».

«Espero que la recomposició del PP duri dècades»

Echenique també s’ha referit al PP, que avui està decidint qui serà el nou líder. Per al polític de Podemos cap dels dos és una bona opció i confessa que espera que el partit trigui «dècades» en recuperar-se. «Independentment de qui guanyi els costarà molt de temps recuperar-se i crec que qualsevol demòcrata que defensi la dignitat de la gent treballadora espera que aquest període de recomposició sigui el més llarg possible», ha afegit. «Espero que mentrestant ens deixin treballar i construir un país més decent, més digne, de futur, innovador i que doni seguretat a la gent, que és tot el contrari al que han fet ells en aquests darrers anys», ha sentenciat Echenique.

L'Aula Magna fregava el ple

El Campus Catalunya de la URV acull una jornada de PodemosNil Morato

tracking