Diari Més

Patrimoni

Es culmina la bastida per posar les sargues de l'orgue de la Catedral

La restauració ha durat prop de quinze mesos

Aspecte que oferia dijous la bastida col·locada a la Catedral.

Es culmina la bastida per posar les sargues de l'orgue de la CatedralCarles Gosálbez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La instal·lació de la bastida per col·locar les sargues de l’orgue de la Catedral ha finalitzat aquesta setmana. L’estructura domina part de la nau central del temple. En els pròxims dies es procedirà a posar les teles i les portes que les suporten per protegir l’orgue, després d’un llarg procés de restauració que ha tingut una durada de prop de quinze mesos.

L’estat en què es trobaven per l’acció del pas del temps van recomanar una actuació en profunditat per poder conservar aquest important patrimoni religiós de Tarragona. A partir d’ara, les pintures lluiran gràcies a la recuperació dels colors originals i després de treure les marques deixades per la humitat i el fum de les espelmes, que van ennegrir les imatges.

Les pintures són obra de Pietro Paolo de Montalbergo, el qual les va realitzar al segle XVI, sembla ser, en col·laboració amb el grec Pere Serafí, extrem que no ha estat confirmat. La seva finalitat era ocultar, quan convenia i, en funció del calendari litúrgic, els tubs del cos central de la caixa de l’orgue. L’instrument va ser construït en la segona meitat del segle XVI i és renaixentista.

tracking