Diari Més

Patrimoni

El trasllat de les peces del MNAT als magatzems entra en la recta final

Des de fa uns dies es posen unes teles de seguretat, després d’un petit despreniment d’una cornisa

Un operari es disposa a traslladar peces fins a una furgoneta, davant l'atenta mirada de personal vinculat al museu.

El trasllat de les peces del MNAT als magatzems entra en la recta finalGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La setmana vinent haurà finalitzat el procés de trasllat de les peces patrimonials del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona a magatzems, iniciat fa un mes i mig. L’objectiu és preservar-les mentre durin les obres de condicionament que s’ha de fer a l’interior de l’edifici de la plaça del Rei. La previsió és que el projecte de modernització de l’immoble finalitzi en el decurs de l’any 2021.

El projecte arquitectònic, redactat pels arquitectes Miquel Orellana i Rubén las Heras, preveu donar solució a l’actual precarietat en què es troben les instal·lacions i millorar els aspectes de conservació preventiva i accessibilitat, així com dotar a l’edifici d’un sistema de climatització adaptat a les necessitats de les peces exposades. El centre museístic va tancar les seves portes el 15 d’abril i, el passat mes de juny, es va inaugurar una exposició permanent en un Tiglado del Moll de Costa, on es mostren prop de 200 peces d’especial valor patrimonial, com escultures de togats, el mosaic de la medusa o objectes d’orfebreria romana. L’exposició és una síntesi del contingut que es podia visitar a la plaça del Rei.

Per altra banda, aquests dies es procedeix a col·locar una tela de protecció a la part superior de l’edifici, després d’un petit despreniment de pedres provinents de la cornisa que hi va haver recentment.

Diverses peces del museu, a punt de ser traslladades.

El trasllat de les peces del MNAT als magatzems entra en la recta finalGerard Martí

tracking