Diari Més

Tarragona busca cavallers i princeses

Els càstings per seleccionar els nens que sortiran a ‘La Cucafera baixa’ es faran el 28 de juliol i el 12 d’agost

«La Cucafera baixa» se celebra des de l'any 2014 per Santa Tecla.

Tarragona busca cavallers i princesesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un any més, la Cucafera de Tarragona fa una crida a tots els nens i nenes de la ciutat: busca un cavaller i una princesa que l’acompanyin a la baixada des del Pla de la Seu per les escales de la Catedral en l’acte «La Cucafera baixa», que se celebrarà per Santa Tecla, el 15 de setembre.

Les condicions per optar a acompanyar la bèstia són molt senzilles: n’hi ha prou d’aprendre’s els versos del poema que serà declamat a la representació de la nit de la baixada. Per tal de seleccionar la parella protagonista d’enguany, s’han organitzat dos càstings. Un, que es farà el dissabte 28 de juliol a les 19h al carrer Sant Miquel 19, en el marc de les Festes del Barri del Port de Tarragona, i un altre per Sant Magí, el diumenge 12 d’agost, a les 19h, a la Plaça de les Cols. La primera fase servirà perquè els nens es puguin presentar al jurat, i durant la segona tindran l’oportunitat de dir els versos en veu alta per tal de ser escollits. Els tres membres del jurat canvien cada any, i a dia d’avui encara no s’ha fet públic el seu nom. Sigui com sigui, el que es valora sempre és la traça, l’expressivitat i la posada en escena a l’hora de declamar.

Aquest és el quart any que se celebra aquest càsting a la ciutat, i el segon en què, a més d’escollir una princesa, es tria un cavaller. En edicions passades hi ha hagut una dotzena de candidats, tot i que per exemple l’any passat s’hi van inscriure una desena de nens però finalment només van participar a les proves de selecció un nen i dues nenes, perquè la resta es van fer enrere a última hora.

La voluntat de doblar les proves de selecció és la de portar la festa al Barri del Port sense deixar de participar a les festes de Sant Magí.

Un cop escollits, el cavaller i la princesa hauran d’acompanyar la Cucafera la nit del 15 de setembre, durant la qual es farà la representació de la llegenda de la bèstia. «Els nens i les famílies que ja han viscut l’experiència ho remarquen com una cosa molt bonica. No és només el que es viu aquell dia, perquè setmanes abans ja es passa estona amb la Cucafera i l’entitat, fent assajos. A més, se’ls fa una sessió fotogràfica, sols i amb tota la colla, i a l’any següent són els encarregats d’entregar els vestits als escollits en el càsting», explica Adrià Recasens, cap de comunicació i coordinador de la Cucafera de Tarragona.

L’origen de «La Cucafera baixa» es remunta a l’any 2013. L’any anterior, la Cucafera de Tarragona havia demanat incorporar-se a La Baixada de l’Àliga, però l’Ajuntament els ho va negar, al·legant que la bèstia era massa gran i el seu pas entre la multitud seria molt complicat. Com a protesta, aquell any l’entitat va participar en la baixada de manera no oficial amb una gran panerola. L’any següent ja es va fer una baixada pròpia amb el nom que ja coneixem de «La Cucafera baixa», però s’hi va incorporar la representació de la llegenda per no fer només una cercavila.

Per inscriure’s als càstings cal que els pares contactin per correu a cucaferatgn@hotmail.com abans del 27 de juliol (1r termini) o abans del 3 d’agost (2n termini) per omplir un formulari d’inscripció i rebre detalls i instruccions.

tracking