Diari Més

Sanitat

Reclamen un aparell de tomografies al Joan XXIII per no haver de derivar malalts a Barcelona

La CET afrima que els malalts de càncer tarragonins són enviats a fer-se proves a la capital catalana quan a Reus hi ha un aparell en funcionament

La reunió es va celebrar ahir a la seu de la Coordinadora d'Entitats del Camp de Tarragona.

Reclamen un aparell de tomografies al Joan XXIII per no haver de derivar malalts a BarcelonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET), organització que engloba prop d’un centenar de col·lectius i associacions, es mostra preocupada pels dèficits en l’àmbit de la sanitat al Camp de Tarragona. Representants de diverses entitats es van reunir ahir a la tarda amb Roger Pla, gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona del Servei Català de la Salut i altres set directius d’àrea, per plantejar-los un llistat de reivindicacions que afecten a aquest àmbit. El president de la CET, Ángel Juárez, va manifestar a aquesta redacció que «hem preguntat a Pla per què a Tarragona no tenim una PET, fet que obliga a derivar malalts de càncer a Barcelona per fer-se la prova, i la resposta ens ha sorprés, ja que ha dit que hi ha un a l’Hospital de Sant Joan, de Reus». Davant de la situació d’incertesa que es va generar durant la reunió, «Pla ens ha dit que investigarà per què es desvia gent a Barcelona en lloc d’anar a Reus». Una PET és un aparell que fa tomografies per emissió de positrons, una tècnica no invasiva de diagnòstic i recerca per imatge capaç de mesurar l’activitat metabòlica del cos humà.

Juárez va plantejar la possibilitat que «el motiu que no es derivin malalts de Tarragona a Reus potser és a causa del fet que no hi ha personal especialitzat en l’ús de la PET i, per això, s’envien a Barcelona».

La Coordinadora d’Entitats també va demanar informació sobre l’activació d’un servei de radiologia en un Centre d’Urgència d’Atenció Primària, «especialment a la Granja», va explicar Juárez. El president de la Coordinadora va comentar que «aquest servei permetria no derivar malalts a Urgències de l’Hospital Joan XXIII». Segons va explicar, Pla «ens ha dit que es treballa per posar un CUAT en una zona de Tarragona, que pot ser la Granja o un altre lloc, i que la ubicació es decidirà a finals d’any». «Disposar d’un CUAT és important, perquè tenen aparells propis per atendre alguns tipus de casos d’urgència sense haver d’anar a l’Hospital Joan XXIII», va recalcar el president de la Coordinadora.

En el decurs de la trobada, els presents van entregar a Roger Pla un llistat amb dotze reivindicacions. La CET s'oposa al trasllat del servei d’Oncohematologia de l’Hospital Joan XXIII al Sant Joan, de Reus. En aquest context, «Pla ens ha informat que s’està fent un pla estratègic a nivell de Catalunya i ens ha assegurat que la quimio se seguirà fent a Tarragona», va dir Juárez. El president de la CET va afegir que «aquest servei compta amb una llarga trajectòria de bon funcionament i eficàcia».

Altres demandes que es van abordar a la reunió van ser «la reobertura del servei de radioteràpia de l’antic Hospital de Sant Joan, a Reus, que la reforma de l’Hospital Joan XXIII contempli fer habitacions més espaioses o per a un únic malalt, o l’eliminació «de la pressió als doctors per la gestió i per acabar les visites ràpidament». Per altra banda, es va demanar «una tercera unitat d’hemodinàmica, ja que les dues existents estan saturades» va informar Juárez. El president de la CET va indicar que Pla «ens ha dit que aviat podria haver-hi la tercera unitat d’hemodinàmica que reclamen des de fa força temps».

tracking