Diari Més

Municipal

Netejar la bretolada dels extintors al Cèsar August costa més de 18.137 euros

La factura final s’incrementarà encara més amb la substitució i l’arranjament de les destrosses perpetrades amb material pirotècnic

Estat en què va quedar el terra després del vessament dels extintors.

Netejar la bretolada dels extintors al Cèsar August costa més de 18.137 eurosCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Només la neteja de la pols d’extintor que van vessar els brètols que van irrompre a l’escola Cèsar August la nit de Sant Joan, costarà als tarragonins 18.137,90 euros. A aquesta xifra caldrà sumar-hi la substitució i l’arranjament de les nombroses destrosses que van dur a terme amb els petards: van fer esclatar material pirotècnic a l’interior de l’ascensor, d’una màquina expenedora, d’armaris, d’una nevera, de l’aparell d’aire condicionat i van arremetre contra els matalassos de fer gimnàstica, per la qual cosa el muntant final superarà de llarg aquests 18.000 euros.

Les empreses que optin a l’adjudicació del contracte de neteja hauran d’eliminar la pols dels extintors d’un elevat nombre d’emplaçaments: «En aules, passadissos i lavabos de la planta baixa, primera planta i segona planta», s’enumera en el plec de condicions que l’Ajuntament ha tret a licitació.

Termini màxim de quinze dies

La companyia que s’emporti el contracte, tindrà un termini màxim de 15 dies per eliminar qualsevol rastre d’aquest producte químic que ha quedat escampat «a terra, a les parets, a la lluminària, a la part interior dels vidres i al mobiliari», es puntualitza en l’expedient elaborat per l’Institut Municipal d’Educació. Les empreses podran optar a realitzar aquesta tasca fins al proper dimecres 25 de juliol.

Els vàndals van accedir a l’edifici la nit de la revetlla de Sant Joan, a través de la part posterior del recinte, trencant un dels vidres d’una aula d’educació infantil. Una vegada van ser a l’interior, van trencar portes i vidres de diverses classes i van buidar un dels extintors a l’aula de psicomotricitat.

Segons va apuntar el regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca, el succés es va fer amb ànim de cometre un acte vandàlic i no un robatori, ja que el personal de l’escola no va trobar a faltar cap objecte ni aparell. Els professors i la resta de treballadors del centre es van trobar la desagradable sorpresa un dia més tard, el dilluns 25, quan van reprendre l’activitat després del cap de setmana. Aquella mateixa jornada, la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra van acudir al centre escolar per tal de recollir les empremtes dels responsables dels fets. Per tal de realitzar un registre i quantificar els nombrosos desperfectes, la companyia d’assegurances va realitzar el dia 26, un extens peritatge arreu del recinte.

El regidor d’Ensenyament va assegurar a aquest mitjà que abans que els alumnes tornin a les aules el pròxim mes de setembre, tot el material malmés serà reemplaçat i els diferents danys produïts en les instal·lacions, arranjats.

Les persones que hi van entrar van trencar els vidres d'algunes portes.

Netejar la bretolada dels extintors al Cèsar August costa més de 18.137 eurosCedides

tracking