Diari Més

Equipaments

Les imatges definitives del carilló de Tarragona es presentaran per Sant Magí

Dimecres, amb una grua, es van iniciar els treballs previs per a la instal·lació d’elements tècnics

En la part inferior de la imatge s'observa l'estructura metàl·lica blanca col·locada ahir.

Les imatges definitives del carilló de Tarragona es presentaran per Sant MagíGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una grua va procedir ahir a instal·lar una peça metàl·lica a la façana del Mercat Central de Corsini, com a pas previ a la col·locació d’elements tècnics del futur carilló. La presidenta d’Espimsa, Elvira Ferrando, va avançar a aquesta redacció que «la meva intenció és poder fer la presentació d’alguna de les figures que es posaran al carilló durant les festes de Sant Magí». Ferrando va dir que la intervenció iniciada ahir forma part de l’estructura que permetrà «posar la part mecànica perquè s’obrin les finestres i posar la base del carilló». La presidenta d’Espimsa va destacar que «ja comencem a veure físicament el carilló, la qual cosa em satisfà perquè serà un element diferenciador de la nostra ciutat». Ferrando va apuntar que la col·locació d’un carilló al Mercat Central «no era una llegenda urbana, sinó una proposta que aviat serà una realitat».

Després d’anunciar que per Sant Magí «volem presentar alguna figura de les que hi haurà al carilló», Ferrando va remarcar que «estem treballant per poder fer aquest regal a la ciutat per Santa Tecla i, en cas de no sorgir cap inconvenient durant la instal·lació, complirem el calendari que ens vam fixar».

El carilló estarà format per sis figures del Seguici Popular: l’Àliga, el Lleó, la Negrita, el Gegant Moro, la Geganta Vella i el Nano Capità. La forma del rellotge actual no canviarà i les figures apareixeran mitjançant unes portes que s’ubicaran als laterals. El carilló s’obrirà a les dotze del migdia al ritme de l’Amparito Roca.

tracking