Diari Més

Infraestructures

La URV es replanteja si el projecte de la Facultat d'Educació és viable

La voluntat de la nova rectora és fer les noves dependències al Campus Catalunya, sempre que estigui garantida la inversió

Aspecte que oferien ahir les obres de construcció de la futura Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia al Campus Catalunya.

La URV es replanteja si el projecte de la Facultat d'Educació és viableGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou equip rectoral de la Universitat Rovira i Virgili que encapçala la rectora María José Figueras es replanteja el projecte de construcció de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia al Campus Catalunya, les obres de la qual ja estan en marxa. La direcció de la URV podria modificar el destí del projecte, si no s’aconsegueix el finançament necessari per culminar l’obra.

Finalitzat el darrer consell de govern del curs, primer presidit per Figueras, la rectora ha informat en roda de premsa que el projecte de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia «és de gran dimensió i hem de tenir un pla B per si no arriben els diners necessaris fer finalitzar el projecte». L’equip rectoral «ha de valorar si el projecte segueix sent viable», ha dit Figueras, qui ha recordat que, fins ara, s’ha fet el moviment de terres i s’ha construït el soterrani.

En el cas d’haver d’aturar les obres per manca de pressupost, la voluntat de la URV és «poder utilitzar la part de l’edifici que estigui fet a alguna activitat», amb l’objectiu que tingui una funció. Fins al moment, es porten invertits 2,5 milions d’euros dels aproximadament 7 que costaria la construcció de l’edifici. Altres 3,5 milions que ha d’aportar la Generalitat, no estan garantits a hores d’ara. Figueras ha afegit que aviat es licitarà la segona fase, pressupostada en prop de 2,5 milions d’euros, que consistirà a posar la coberta a l’estructura ja feta. La URV disposa els diners per afrontar aquesta fase, però no per les següents.

La rectora ha recalcat que «hem d’aconseguir un pressupost que no tenim i informarem la comunitat universitària perquè, de manera conjunta, es prengui una decisió». Figueras també ha dit, a mig termini, «haurem de replantejar l’actual model universitari, ja que en el futur potser s’hauran de crear espais més virtuals».

Es negocien els preus dels bars

El nou equip rectoral manté converses obertes en diferents fronts per tal d’aconseguir per als estudiants preus més assequibles en matèries com les consumicions als bars o el transport públic. Figueres ha manifestat que «exigim una reducció dels preus dels bars i aparells de vending que hi ha a la nostra universitat i, actualment, estem en plena negociació per aconseguir que siguin més competitius».

Per altra banda, la rectora ha informat que, recentment, «vaig tenir una reunió informal amb l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros i va quedar en l’agenda parlar de preus especials aplicables pel transport públic». La intenció és mantenir una nova trobada «abans de l’inici del curs per parlar d’aquest tema». A més, la URV vol millorar el sistema de comunicació i transport entre els campus Catalunya i Sescelades, amb l’adequació d’una vorera a la carretera de Valls i la construcció d’un carril bici. «Hem d’estudiar com fer-ho», ha afegit. En la reunió amb l’alcalde es va arribar a l’acord de «trobar-nos un cop cada trimestre, en lloc de com ara, que només hi havia una a l’any».

Més alumnes

El nombre d’alumnes de la URV experimentarà un creixement del 6% el pròxim curs acadèmic. «Aquesta era la nostra primera opció i, després de diverses campanyes que vam fer, ho hem aconseguit», ha subratllat Figueras, qui ha afegit que «és un fet destacat que hem triplicat el 2% d’augment que hi ha hagut en el còmput global de totes les universitats catalanes».

L’equip rectoral s’ha proposat recuperat la figura de delegat de curs. Per afavorir que cada aula en tingui, es premiarà aquesta dedicació amb «un crèdit i el reconeixement d’aquesta tasca en el currículum acadèmic».

Per últim, Figueras ha anunciat que la URV mantindrà el preu de les taxes. «Seran pràcticament idèntiques que les del curs que ha acabat: no hi ha cap variació», ha conclòs.

tracking