Diari Més

Educació

La Generalitat deixa de finançar el repàs de 100 nens sense recursos

Càritas, que ofereix l’extraescolar a 60 infants, seguirà endavant, però amb recursos propis

Imatge d'arxiu d'un dels grups de nens i nenes que atén Càritas a la parròquia de Sant Pau.

La Generalitat deixa de finançar el repàs de 100 nens sense recursosCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de la Generalitat (DGAIA), ha deixat de finançar les classes de repàs escolar a un total de 100 nens de famílies sense recursos de Tarragona. El canvi de normativa dels Centres Oberts, espais que donen suport, estimulen i compensen les mancances socioeducatives dels petits, ha exclòs del finançament públic a les dues úniques entitats tarragonines, Fundació Casal l’Amic i Càritas Interparroquial (i segons tècnics en la matèria, a moltes més de tot Catalunya), que oferien aquest servei de forma gratuïta a famílies amb problemes econòmics, però que no tenien obert un expedient per risc d’exclusió social.

Diari Més avançava la darrera setmana la finalització, per manca de fons, d’aquestes activitats educatives destinades a 40 nens de Campclar, promogudes per Casal l’Amic des dels anys 80, i ara ha pogut confirmar que Càritas Interparroquial també ha deixat de rebre suport econòmic en el seu projecte educatiu, anomenat Som-hi tots, que s’imparteix a 60 nens d’entre 6 i 17 anys, a les aules de la parròquia de Sant Pau des de l’any 1997.

Afortunadament, en el cas de Càritas, l’entitat podrà seguir oferint al setembre la formació, però l’haurà de costejar íntegrament amb recursos propis, el que necessàriament farà que vagi en detriment d’altres línies d’actuació d’aquesta icònica entitat benèfica. «Per sort, continuarem amb la nostra tasca. Si tanquéssim, estaríem deixant sense atenció a un grup de nens molt gran. Es tracta d’infants i joves que a casa, els pares no els poden ajudar, ja sigui perquè no coneixen l’idioma, perquè no tenen el suficient nivell educatiu o perquè se’ls superposa amb la jornada laboral», desgrana la treballadora social de Càritas, Gemma Esteve.

Aquests programes educatius benèfics de les dues entitats són l’única via de la qual disposen 100 famílies de Tarragona, perquè els seus fills puguin realitzar un reforç escolar i no es quedin enrere a l’aula. L’educadora social de la Fundació Casal l’Amic, Sara Antler, ja havia apuntat que es tracta de persones que no poden permetre’s pagar un reforç escolar. De moment, les 40 famílies de Campclar, han perdut aquesta opció, si el plantejament de la Generalitat no canvia abans de la data d’inici del curs escolar.

L’Ajuntament farà pressió

El consistori tarragoní, a través de la regidoria de Serveis a la Persona, intentarà que el govern català «rectifiqui la seva postura», explica la responsable de l’àrea, Ana Santos. «Ens reunirem amb Casal l’Amic per veure els passos que han donat davant la Generalitat i mirarem a quines altres línies de subvenció es podrien acollir per seguir mantenint el servei», desgrana la politica, qui assegura que es reunirà també amb responsables de l’administració catalana per tal d’evitar que, quan els 40 nens de Campclar tornin a classe al setembre, ja no disposin del necessari repàs extraescolar. Santos raona que si el finançament no arriba per part del Departament d’Afers Socials (responsable de DGAIA), podria buscar-se al Departament d’Ensenyament.

tracking