Diari Més

Cultura

L'escriptor Juan Marsé es reuneix en una trobada amb el club de lectura de l'ICAT

'Últimas tardes con Teresa’, obra del barceloní, és la darrera proposta de lectura d’aquest club integrat per advocats tarragonins

Marsé va rebre als membres del club de lectura de l'ICAT a la seva casa de l'Eixample.

L'escriptor Juan Marsé es reuneix en una trobada amb el club de lectura de l'ICATICAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Diversos membres del club de lectura del Col·legi d’Advocats de Tarragona van visitar, el passat dissabte 14 de juliol, l’escriptor Juan Marsé a Barcelona, a la seva casa situada al barri de l’Eixample. Marsé és l’autor de la darrera proposta de lectura d’aquest club integrat per advocats tarragonins, Últimas tardes con Teresa.

Durant prop de dues hores Marsé va parlar sobre les seves novel·les, la relació amb el món del cinema i les seves influències. Va explicar que quan va conèixer a Carles Barral aquest tenia casa a Calafell i allà va coincidir amb escriptors com Vargas Llosa i García Márquez. De la seva etapa de París, on va conèixer a Jorge Semprún, explica que en aquesta ciutat es va gestar el llibre Últimas tardes con Teresa. «Allà vaig alternar amb grups comunistes i em vaig adonar de la distància que hi havia entre la realitat i la mitificació que l’universitari d’esquerres comunista feia de la figura del militant proletari». Explica que «el llibre ja el tenia fet, i també el títol, però necessitava freqüentar el barri del Carmel per acabar-lo». Així que va tornar a Barcelona.

El coordinador del club, Ramon Setó, li va fer entrega al final de la trobada d’alguns obsequis. També hi va haver temps per a la dedicatòria de llibres.

Marsé va rebre als membres del club de lectura de l'ICAT a la seva casa de l'Eixample.

L'escriptor Juan Marsé es reuneix en una trobada amb el club de lectura de l'ICATICAT

tracking