Diari Més

El Magí Tapa i la Petita Remullada, novetats de Sant Magí

Enguany se celebren 25 anys de la recuperació de la Baixada de l’Aigua i la ciutat vibrarà amb espectacles d’artistes com Ricky Martin, Pablo Alborán, Sara Baras o Sergio Dalma

Les festes de Sant Magí se celebraran del 14 al 19 d'agost.

El Magí Tapa i la Petita Remullada, novetats de Sant MagíAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sant Magí torna enguany amb força, del 14 al 19 d’agost, després que l’any passat se suspenguessin aquestes festes en motiu dels atemptats de Barcelona i Cambrils. El Magí Tapa i la Petita Remullada –que s’havia de celebrar el passat 2017, seran les principals novetats d’aquesta festa, en la qual també se celebraran els 25 anys de la recuperació de la Baixada de l’Aigua. Per altra banda, la ciutat vibrarà amb espectacles de grans noms de l’escena nacional i internacional com Ricky Martin, Sergio Dalma, Sara Baras o Joan Manuel Serrat.

Enguany es posa en marxa el Magí Tapa, iniciativa sorgida d'algunes comparses del Carnaval de Tarragona i entitats del Seguici Popular que, imitant el model d'èxit del Tecla Tapa, del 17 al 19 d'agost oferiran un espai gastronòmic a preus populars a la plaça Verdaguer. D'altra banda, el dissabte 18 d'agost els més menuts també tindran l'oportunitat de gaudir de la festa de l'aigua amb la Petita Remullada. Els infants de fins a 12 anys es podran refrescar sota els elements típics com el Càntir, el Carro, la Síndria i la Petxina Pelegrina.

Pel que fa als espectacles, destaca l’actuació de grans artistes com Ricky Martin a la Tarraco Arena Plaça (TAP) el 14 d’agost i l’espectacle Sombras, de la bailaora Sara Baras, el 18 d’agost al Camp de Mart. Dins dels actes previs també destaquen els concerts de Joan Manuel Serrat (4 d'agost, Camp de Mart), Pablo Alborán (8 d'agost, TAP),Sergio Dalma (9 d'agost, Camp de Mart) i Ara Malikian (11 d'agost, TAP).

Per altra banda, el vessant tradicional tornarà a ser un dels pilars de la festa. A més, enguany, se celebren diverses efemèrides. Aquest 2018 se celebren 25 anys de la recuperació de la Baixada de l'Aigua des del Santuari de la Brufaganya. Per celebrar-ho, a proposta dels Portants per primera vegada es vendran samarretes de Sant Magí com a marxandatge, ja que són protagonistes de la imatge gràfica de la festa. Les samarretes es podran comprar al preu de 12 euros a Fruites i Verdures Ton, Radio Brey, Trofeus Badía i Casa Corderet. A més, del 10 d’agost al 9 de setembre l’Espai Turisme acollirà l’exposició Sant Magí a Tarragona: tradició i aigua, un recorregut fotogràfic pels 25 anys de la recuperació d’aquest element tan característic.

D’altra banda, el dimecres 15 d’agost l’Esbart Santa Tecla representarà per 15a vegada les Contalles de Sant Magí i, per aquest motiu, han preparat una exposició retrospectiva que es podrà veure des del dia 13 d’agost fins al 9 de setembre al vestíbul de l’Antiga Audiència. Encara en l'àmbit tradicional, el dilluns 13 d'agost la Casa de la Festa acollirà la presentació del nou vestit de la gegantona Negrita, confeccionat per Josep Maria Casas, i que recuperarà el disseny original.

Un altre fet a destacar és que la IMAGInada arriba enguany a la seva 10a edició per convertir de nou el Camp de Mart en un espai per a la llibertat d’expressió, en un mercat d’artesania i art, en amfitrió d’una fira d’entitats, en espai de jocs, tallers i concerts, entre molts d’altres. Els més menuts també tindran les seves propostes específiques a la Petita iMAGInada. Pel que fa a la Watermelon Pool, la 6a edició s’estrenarà a la plaça Corsini combinant diversió remullada i talls de Síndria. En l’apartat musical sobresurt, una vegada més, el Festival de l’Associació de Músics de Tarragona, que enguany arriba a la 19a edició. La Capsa de Música tornarà a ser l’epicentre de quatre hores intenses de música, amb Dani Nel·lo & Los Saxofonistas Salvajes com a caps de cartell, compartint escenari amb formacions tarragonines com Radio Reggae, TMN, Números Rojos o Oscárboles.

tracking