Diari Més

Sanitat

Afectats d'iDental lamenten «el desinterès» de l'Ajuntament pel cas

Una delegació de Tarragona, representant dels prop de 300 clients de la clínica a la ciutat, participa avui en una manifestació convocada a Madrid

Afectats d'iDental de Tarragona va mantenir una reunió amb una advocada recentment.

Afectats d'iDental lamenten «el desinterès» de l'Ajuntament pel casGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una delegació de tarragonins afectats pel tancament de la clínica iDental participarà avui en la manifestació que se celebrarà a Madrid per exigir la col·laboració de l’Estat espanyol en el que consideren «una gran estafa que afecta la salut i a l’economia de milers de persones», va manifestar ahir la seva portaveu, Eva Francés Crespo. El nombre d’afectats a la ciutat de Tarragona «és d’unes tres-centes persones», va dir Crespo, qui també va lamentar «el desinterès de l’Ajuntament i de l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros».

La portaveu dels afectats per iDental va manifestar a aquesta redacció que «estem disgustats per la manca de compromís i de sensibilitat del nostre Ajuntament», per afegir que «en tres ocasions he intentat concertar una entrevista amb l’alcalde i encara no he obtingut cap resposta, quan parlem de moltes persones afectades per una estafa, de les quals més del quaranta per cent són jubilades o tenen recursos econòmics molt limitats i, en alguns casos, han d’afrontar crèdits per valor de 10.000 i 12.000 euros per un tractament que els han deixat a mitges».

Crespo va recordar que «la clínica va tancar dues vegades i el Col·legi d’Odontòlegs estava en contra del seu funcionament, i volem saber qui va donar permís a la clínica per obrir per segon cop». La portaveu dels afectats va dir que algunes formacions «sí s’han interessat per aquesta estafa sanitària». El dilluns de la pròxima setmana es reunirà amb regidors del grup municipal de Ciutadans. També els han mostrat el seu suport Podem.

La delegació que es desplaçarà a Madrid haurà de viatjar primer a Barcelona per «agafar un autobús contractat» per la plataforma de la capital catalana. Crespo va remarcar que «el nostre Ajuntament no ens ha donat cap suport quan, per exemple, la Junta d’Andalusia ha sufragat el cost dels autobusos». Només en aquella comunitat autònoma «hi ha més de 29.000 persones que han estat estafades per iDental». «En altres comunitats ens donen suport i, a Catalunya, com sempre, estem a l’ombra», va subratllar la portaveu dels afectats.

Per altra banda, Crespo va anunciar que avui, dimecres, al migdia, «tenim una entrevista amb la presidenta del Col·legi d’Odontòlegs per conèixer el seu posicionament i com ens pot ajudar». Els afectats demanen «peritatges gratuïts i que les financeres retornin el diner». També avui, a Madrid, la plataforma d’afectats mantindrà una reunió amb la ministra de Sanitat, Carmen Montón. El també portaveu dels afectats de les comarques de Tarragona, Òskar Xavier Abellán, va dir a aquesta redacció que «demà –per avui– serà un dia important del qual esperem molt», ja que es donarà publicitat «a una estafa que afecta milers de persones i de la que no es parla com caldria». Amb aquesta acció, els afectats volen aconseguir que el seu cas tingui més ressò mediàtic del que ha obtingut fins ara, tot i que la problemàtica és una taca d’oli que s’ha estès per tot el territori de l’Estat.

Per la seva banda, Crespo va assegurar que «els afectats estem molt units i no deixarem de lluitar pel que considerem són els nostres drets i perquè iDental assumeixi tot el que ens ha fet».

tracking